Peticija: J. Kristus: Najprej učite, nato krstite!

Datum objave: 28.04.2014 ob 23:51
Kategorija: miks

Proti krstu dojenčkov

SMO V 21. STOLETJU, TODA CERKEV ŠE VEDNO PRISILNO VČLANJUJE LJUDI V SVOJO ORGANIZACIJO – PODPIŠI PETICIJO PROTI KRSTU DOJENČKOV Ker se zavzemam za to, da se vsak človek, ko je dovolj star, sam odloči ali se bo vpisal v katoliško cerkev ali ne, sem podpisal to peticijo. Podpiši jo tudi ti na strani:

http://www.locitev-drzave-cerkve.org/peticija-za-prepoved-krsta-dojenckov/

Pobudo vladi glede protiustavnega krsta dojenčkov (tudi neskladnega z vsebino katoliške biblije) je Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve podalo že l. 2008:

http://www.zrtve-cerkve.org/html/krst_dojenekov.html

Peticija za prepoved krsta dojenčkov

dnevnik.si

AVTORJU PETICIJE ZA PREPOVED KRSTA OTROK SPET GROZIJO S SMRTJO – Vladu Beganu, avtorju peticije za prepoved krsta otrok, so katoliški verniki že večkrat grozili s smrtjo. Zadnje primere groženj lahko preberete tukaj:

http://www.locitev-drzave-cerkve.org/komentarji-peticije/.

Že leta 2008 je prejel SMS, kjer mu je anonimni katoliški vernik grozil, da ga bo zaklal.

http://www.dnevnik.si/slovenija/peticija-za-prepoved-krsta-dojenckov

Založba planet – Blog

zalozba-planet.si

Če cerkev ne bi izvajala prisilnih včlanitev v svojo organizacijo (beri: «prostovoljnih« krstov dojenčkov), bi imela po celem svetu le nekaj milijonov članov. S tem pa bistveno manj moči, vpliva in denarja.

Katoliški klerik:

»S svetim krstom je vašemu otroku že nakazana življenjska pot, njegova poklicanost, nakazan je njegov cilj.«

Ali je bila nakazana tudi življenjska pot duhovnikov pedofilov, ki so bili krščeni kot otroci?

Katoliški klerik:

»Zato nas lahko danes, na dan otrokovega krsta, napolnjuje hvaležnost, da je otrok zdrav in da bo danes prejel tudi nadnaravne darove.«

Ni jasno kakšne nadnaravne darove prejme dojenček, če ga župnik polije z vodo iz vodovodnega omrežja.

Več: http://www.zalozba-planet.si/blog/show/blogID=231

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 28. April 2014 ob 23:51 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

5 komentarjev na “Peticija: J. Kristus: Najprej učite, nato krstite!”

#1

Seveda cerkev zelo živčno reagira ob najnovejši peticiji Koalicije za ločitev države in cerkve, Peticiji proti krstu dojenčkov. Cerkev trdi, da koalicija (njen predstavnik jo napačno imenuje društvo) napada versko svobodo in je del javnega spodbujanja nestrpnosti in neresničnih predsodkov do kristjanov in krščanskih cerkva v slovenski družbi in hkrati tudi poskus omejevanja svobode delovanja cerkve. (vir: http://radio.ognjisce.si/sl/153/slovenija/13591/ )

Težke besede. Cerkev je nehote razkrila, kje so njeni temelji in kakšna je njena resnična narava. Po mojem prepričanju – ki na srečo ni samo moje – je država sveti sedež/vatikan s svojimi lokalnimi izpostavami/cerkvami po posameznih državah totalitarni, avtokratsko vodeni imperij, ki si je članstvo dokazano in dokazljivo v preteklosti in dandanes »nabiral« na zelo krvav in manipulativni način. S križarskimi vojnami – od bizantinskih cesarjev in frankovskega krvoločnega »ustanovitelja« Evrope Karla Velikega dalje – so zelo spretno prepletli svoj nauk o izvirnem grehu in iz njega izhajajočem »obveznem« krstu otrok, drugače neodrešen končaš v peklu. Neupoštevanje te cerkvene dogme je bilo še nedavno zelo nevarno, v srednjem veku pa smrtonosno.

V veljavnem Katekizmu katoliške cerkve piše o krstu tudi naslednje:

• po krstu se osvobodimo greha in se prerodimo v božje otroke; postanemo udje Kristusa in se včlenimo v Cerkev ter postanemo deležni pri njenem poslanstvu (str. 331) • ker zakrament krsta pomeni osvoboditev od greha in njegovega začetnika, hudobnega duha, se izreče nad kandidatom eksorcizem (str. 336) • krst ne očisti človeka le vseh grehov, marveč tudi napravi iz novokrščenca novo stvar (str. 341) • ko je krščenec postal ud Cerkve, ne pripada več sam sebi, temveč tistemu, ki je umrl in vstal za nas. Od tedaj naprej je poklican k temu, da se podreja drugim, da jim služi v občestvu Cerkve, da je cerkvenim predstojnikom poslušen ter jih uboga in da jih upošteva s spoštovanjem in ljubeznijo (str. 342 in 343) • krst vtisne v dušo neizbrisno duhovno znamenje, pečat (charachter), ki posveti krščenca za bogočastje krščanske cerkve (str. 345) Vir: http://www.zrtve-cerkve.org/html/krst_dojenekov.html

Res zanimivo. Čeprav cerkev sama uči, da je Jezus razlagal: »Najprej učite, nato krščujte!«, česar se npr. nekatere biblične krščanske vere v ZDA tudi držijo, za katoliško cerkev seveda to ne velja. MORA imeti čimveč članov, da je njena »teža« čimvečja. Seveda cerkveni kritiki koalicije in njene peticije proti krstu DOJENČKOV namerno spregledajo, da nihče v koaliciji ni proti delovanju cerkve (seveda če je ta v skladu z državno demokratično ustavo in človekovimi pravicami) in tako tudi ni nihče proti krstu. Naj krščujejo in mašujejo kolikor hočejo! Gre preprosto za to, da naj to počnejo s polnoletnimi osebami, katere naj bi se zavedale svojih dejanj. Zato tudi država ne daje volilne pravice mladoletnikom, ki so še v osebnostnem razvoju. Po mojem razumevanju tudi nihče v koaliciji ni proti pravici staršev do verske vzgoje otrok v skladu z lastnim prepričanjem, saj je konec koncev tudi moderna država dolžna omogočiti otrokom poleg ostalega tudi šolanje. Vendar pa mora biti starševsko usmerjanje otrok glede verske vzgoje (po 41. členu Ustave) v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti in verske opredelitve ali prepričanja. To pa pomeni, da ima otrok svojo lastno svobodo vesti in verske opredelitve že od svojega rojstva dalje.

Vse nekaj drugega je pa nauk cerkve, razviden iz gornjih navedkov iz katekizma katoliške cerkve glede krsta. Tu je jasno, da so krščenci/člani cerkve v hlapčevskem odnosu do kolonialne cerkvene veledržave. Zelo dobro so to pojasnili v koaliciji pri utemeljitvi peticije:

Zahtevamo, da država prepove krst dojenčkov in drugih otrok, ki ga izvaja katoliška cerkev, saj je ta v nasprotju s slovensko ustavo, ker otrok postane vernik in član cerkve brez svojega soglasja in ker: • vzame dojenčku versko svobodo, saj iz katoliške cerkve ni celovitega izstopa, temveč samo formalni • pomeni poseg v duševnost, saj vtisne v dušo neizbrisno duhovno znamenje • dojenček postane nova stvar in ud cerkve ter ne pripada več samemu sebi, in ko odraste pa tudi že prej: • mora biti poslušen cerkvenim predstojnikom, jih ubogati in materialno podpirati cerkev • se mora udeleževati misijonske dejavnosti cerkve ter vedno in povsod širiti in braniti katoliško vero, pa k tem velikim posegom v svojo zasebnost in duševnost ter prisilno naloženim hudim obveznostim (po katoliškem nauku) ni dal soglasja, niti ni imel možnosti za to, kot to velja v demokraciji. Smiselno enako velja to tudi za druge verske skupnosti, ki kršijo otrokove pravice. Vir: http://www.locitev-drzave-cerkve.org/peticija-za-prepoved-krsta-dojenckov/

Še kloni katoliške avtoritarne ideologije nadvlade nad »masami« – poleg mafije/camorre sta to še recimo oba socializma, nacionalni in komunistični – ne novačijo v svoje vrste dojenčke in predšolske otroke. S šolo se je sicer začel proces s cicibani in pionirčki, titovimi mladinci, hitlerjugendom, ipd., a dojenčke so le pustili pri miru.

Cerkev že ve, zakaj je potrebno proces odtiskovanja ideologije v podzavest vernikov začeti takoj po rojstvu. Ni tu prisoten samo cerkveno-institucionalni pritisk na same starše in njihovo »discipliniranje«. Med drugim gre tudi za to, da morebitni odrasli bivši aktivni vernik, ki ne zahaja več v cerkev in je mogoče celo proti instituciji cerkve, ni pa nujno proti veri, NE protestira proti davkoplačevalskemu izčrpavanju s strani cerkvenega jahanja vatikanu podvrženih držav. Saj veste, kdo je resnični bog katoliške cerkve? Materialne dobrine, denar, nepremičnine, moč, … Kogar zanima, sem več o tem napisal tule: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=BKosi&e_id=145225

Borislav Kosi, Slovenska Bistrica

#2

Pa kdo si ti, Boris Kosi? Daj najprej povej kdo si in opiši svoje življenje, imaš kaj otrok, ženo? LJubiž svojo ženo, otroke? Ali pa si morda en zagrizen, zafrustriran, vase zaglednik, ki ne more privlačiti niti ptičjega drekca na svojo glavo, kaj šele, da bi privlačil kakšno žensko. Si morda zato tako naperjen in usmerjen v neko politično zgodovinarjenje. Daj rajši se malo zavij v svoje življenje in poglej zakaj si tako slabe volje. Poglej v nebo in če ob pogledu na lepoto neba in narave nisi zmožen enega nasmeha VEDI, da si na napačni poti. Takih kot si ti ima svet polno skledo in zaradi takšnih pametnjakovičev kot si ti, nastajajo ulice polne racionalističnih obsedencev, ki se utopično ukvarjajo s svojimi prepotentnimi mislimi. Ko boš sebi priznal, da si navaden nič, navaden bedak in butelj, se bo v tebi mogoče kaj premaknilo v pravo smer. Veliko modrejši od tebe, so najprej sebi priznali, da ne vedo nič v primerjavi s tem, kar bi lahko vedeli. Torej, nehaj modrovati s takšno sovražno naperjenostjo in rajši pozabi na svojo posledično ranljivost, ki ti v nobenem primeru ne bo ugodila, da bi bil tvoj mali vsaj malo večji. Veliko sreče ti želim in nasmehni se malo.

#3
Borislav Kosi

Starši pozor! Ne pustite svojih otrok samih z duhovnikom – dolžni ste jih namreč zaščititi pred znanimi riziki. Cerkvena pedofilija je glede na zadnje dogodke znan riziko. Od krsta dojenčkov do cerkvene pedofilije je lahko mali korak! Zato razmislite – v korist svojih otrok! Premislite tudi, ali boste poslali svoje otroke k verouku ali ministrantom.

  Verouk in ministranstvo - prilika dela tatu.            

Poziv žrtvam spolnih zlorab Žrtve cerkvenih spolnih in drugih zlorab oz. njihove starše pozivamo, da kazniva dejanja čimprej prijavijo policiji ali tožilstvu. Po pomoč se lahko obrnete tudi na naše društvo. Anonimnost zagotovljena.

Ali še vedno želite biti član organizacije, ki že dolgo sistematično spolno in drugače zlorablja otroke?

Ministranti naj bodo stari najmanj 18 let – zaradi zaščite pred pedofilijo. http://www.zrtve-cerkve.org/

#4
Borislav Kosi

Knez Kocelj komentira Peticijo proti krstu dojenčkov: Spoštovani.

Kot vaš podpornik in simpatizer sem tudi podpisal peticijo za prepoved krsta dojenčkov, ker menim, da si s prisilnim krstom, ko je posameznik še nebogljen in nerazsoden otrok, RKC jemlje monopol nad verskimi institucijami in tako avtomatsko vpisuje ljudi kot člane RKC. Vsi pa dobro vemo, da ima tista cerkev, ki ima največje število vernikov, uživa tudi največje ugodnosti s strani države in dobiva velikanske državne subvencije. Temu procesu je potrebno storiti konec in brez milosti presekati vez med državo in cerkvijo.

V kolikor se spominjam svoje rane mladosti je v mojem domačem kraju vedno bila in je še danes prisotna stigma zoper ljudi in posameznike, ki niso krščeni, obhajani in zoper tiste posameznike, ki ne hodijo v cerkev. Imamo to težavo, da v majhnem kraju hitro začno krožiti negativne govorice in sumničenja zoper ljudi, ki niso člani RKC ali so drugačnih svetovnih nazorov. Starši otrok si potem takem tudi ne upajo, da ne bi svojega otroka pripeljali h krstu in vpisali na verouk, saj bi takšen otrok bil deležen zlorab, šikaniranj in negativnih posledic v šoli in znotraj vaške skupnosti.

Temu psihološkemu mučenju in zlorabljanju s strani RKC nad ljudmi je potrebno storiti konec. Presekati je potrebno vez med državo in cerkvijo. Potrebno je prepovedati kakršnokoli prisilno včlanitev odraslega posameznika ali mladoletnega otroka v verske inštitucije. Potrebno je z zakonom prepovedati izvajanje srednjeveških verskih obredov, ki posameznika zaznamujejo za vse življenje (krst, obrezovanje genitalij…ipd)

#5

Krst novorojenčkov

Otrok se rodi. Po katoliškem nauku je za novorojenčka zdaj “odrešenjsko nujno”, da je krščen (kat. katekizem str. 1277). Starši imajo “naročilo” (1251), da prinesejo otroka k krstu – sicer bi mu kratili “neprecenljivo” milost, da postane Božji otrok (1250). Če otrok umre nekrščen, ne bi prišel v “Božje gledanje”, torej ne v nebesa, ker se ga še naprej drži “izvirni greh” (Neuner-Roos, 526, glej okvir 7. str. 8). Tudi po luteranskem nauku je krst “odrešenjsko nujen”, zato ga starši “naj ne kratijo” otroku.

Psiho – pritisk Za moralni pritisk je še predobro poskrbljeno: Kdo bi že tvegal, da njegov otrok ne pride k Bogu, torej pozneje pristane v peklu, čeprav je to izgovorjeno samo posredno? Staršem se tukaj ni bati samo za otrokov dušni blagor, temveč tudi za njihov lastni, če ne ravnajo tako, kot predpiše cerkev. Otroka torej prinesejo h krstu. Dobi krstno oblačilo, krstno svečo, mazilijo ga in oblijejo z vodo. Starši ali boter izrečejo za majhnega človeka, ki še ne more dojeti nobene misli “krstno zaobljubo”, “hudobni duhovi” so pregnani.

Svetopisemske spremembe Za utemeljitev teh ceremonij se cerkve sklicujejo na domnevno izjavo Jezusa iz Nazareta, ko naj bi po Svetem pismu rekel: “Vse ljudi naredite za moje učence in jih krstite v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha” (Mt 28,19). Toda večina znanstvenikov pojmuje, da je prav to mesto moralo biti pozneje vrinjeno v Sveto pismo, je torej ponaredba. Sumljivo je predvsem klicanje trojstva – saj je bilo to šele l. 381 dogmatično določeno. Poleg tega: Tudi če je stavek avtentičen, pa je v cerkvi zavestno razložen napačno. Kajti stavek “Naredite jih za učence” pomeni v grškem pratekstu: “Učite jih”. Tako je npr. prevedel tudi Luther in tako piše v Luthrovi bibliji do 1956, preden je bilo nadomeščeno z “naredite za učence.” Ljudi naj bi potemtakem najprej poučili in nato krstili ter pozneje seveda učili naprej (V.20), kar pa ni mogoče pri dojenčkih. Toda cerkev spremeni pomen in pojasni, dojenčke naj bi “naredili za učence” s tem, da jih krstijo za to, da bi po možnosti za časa življenja ostali plačilno sposobni člani. Tega Jezus ni hotel.

Usmrtitve Za časa reformacije se je v mnogih ljudeh prebudila zavest, da je nekrščansko malega otroka, brez upoštevanja njegove svobodne volje, prisilno krstiti v neko ustanovo. Toda baptisti, ki so odklanjali krst otrok, so bili krvavo pregnani in iztrebljeni tako od katoliške kot tudi od protestantske cerkve.

Kaj je hotel Jezus iz Nazareta Res, da se je pustil krstiti Janezu Krstniku. Toda to je bil simbol za Njegovo povezanost z Bogom. Jezus sam ni krstil z vodo. Ljudi je učil, da izpolnjujejo Božje zakone. Kdor dela tako, prejme duhovni krst, ki nima ničesar opraviti s ceremonijo. Jezus je spoštoval človekovo svobodno voljo. Tudi prvi kristjani niso krščevali dojenčkov. To se je začelo šele proti koncu drugega stoletja. Nastajajoča ceremonialna cerkev je zaradi enostavnosti sprejela pri tem številne rituale in nadrobnosti iz antičnih misteričnih kultov, ki so bili takrat močno razširjeni v Sredozemlju; škropljenje z vodo, nadahnjenje otroka za preganjanje nečistih duhov, belo krstno oblačilo, krstna sveča, krstni boter, krstna zaobljuba – vse to so torej poganski običaji, ne pa krščanski.

Katoliški nauk

Nekrščanski otroci v pekel! Po katoliškem nauku morajo “duše, ki so umrle v težkem grehu” v večni pekel. “Ta obstaja za duše, ki so bile obremenjene samo z izvirnim grehom (ki velja kot “težki greh”), z izgubo “Božjega gledanja”. (Neuner-Roos, Der Glaube der Kirche, S. 530) Ta zadeva nekrščene dojenčke in male otroke. “Za duše z osebnimi grehi” obstaja pekel vrh tega “v peklenskih mukah”. Nevarnost, da izgubi ne samo “gledanje Boga”, temveč mora preko tega za vso večnost trpeti strašne muke, bi po katoliškem nauku za nekrščenega otroka začela v trenutku, ko loči dobro od zla in lahko zagreši “težki greh.” Vse to je nasprotje temu, kar je hotel Jezus. Oni ni učil niti večnega pekla niti krsta dojenčka, temveč je rekel: “Sledite mi!”

Vir: http://www.zrtve-cerkve.org/html/od_zibelke_do_par.html

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !