Peticija za popolno obdavčitev katoliške cerkve

Datum objave: 27.11.2012 ob 00:40
Kategorija: miks

V Koaliciji za ločitev države in cerkve smo se odločili za novo akcijo. Pripravili smo Peticijo za popolno obdavčitev katoliške cerkve. Gre za peticijo, s katero želimo, da država v celoti obdavči vse cerkvene prejemke, premoženje in dejavnosti, ne glede na to, za kakšne namene se vse to uporablja. Kajti, jasno je, da so vse cerkvene dejavnosti pridobitne in so namenjene pridobivanju sredstev za delovanje, za pridobivanje novih članov in predvsem za povečevanje bogastva. Cerkev je zato potrebno v celoti obdavčiti, saj stomilijonski darovi in ostali prejemki ne smejo ostati neobdavčeni, še posebej pa ne v krizi. Cerkev v Sloveniji in v svetu je zelo bogata in davke lahko plača. Vztrajanje cerkve in politike pri očitnih privilegijih je za stanje financ in zaradi neetičnosti nedopustno in nesprejemljivo.

To je že druga peticija, ki jo je pripravila koalicija. Prva je bila Peticija za odpravo državnega financiranja rimskokatoliške cerkve, ki jo je podpisalo preko 30.000 ljudi. Vložili smo jo v Državni zbor, kjer jo je obravnavala njegova komisija za peticije, in na Vlado, vsebinskih odgovorov od naslovnih organov še nismo dobili. Dobili smo sicer odgovor od Urada za verske skupnosti, ki je zahtevo zavrnil, čeprav peticije nanj nismo naslovili, saj je del Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Vabilo na podpisovanje peticije na stojnici v Ljubljani (26. – 30.11.2012)

Podpise za Peticijo za popolno obdavčitev katoliške cerkve bomo zbirali tudi na stojnici v Ljubljani. Stojnico bomo imeli od ponedeljka, 26.11.2012 do vključno petka, 30.11.2012 med 9.30 in 17.00 uro na Prešernovem trgu (ob cerkvi).

Omenjeno peticijo je dosedaj podpisalo že skoraj 2.000 ljudi, čeprav se je začelo podpisovanje šele pred nekaj dnevi. Vabimo vas, da jo podpišete tudi vi, seveda v kolikor se strinjate z njo in je še niste.

Na stojnici boste lahko dobili tudi novo številko časopisa Razmisli (Razmisli št. 14), ki prinaša zopet nekaj novih informacij o bogastvu cerkve, seveda pa tudi stare številke tega časopisa, ki ga sicer  izdaja Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve.

Več informacij in možnost podpisa peticije na:

http://www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve/#.ULPs1OTWhxM

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 27. November 2012 ob 00:40 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Peticija za popolno obdavčitev katoliške cerkve”

#1

Predlagajte referendum!!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !