Katoliška cerkev jezna na Belgijo

Datum objave: 24.07.2011 ob 23:37
Kategorija: miks

Belgijska policija je začelo preiskavo na sedežu katoliške cerkve v Bruslju zaradi suma vpletenosti najvišjih cerkvenih klerikov v spolne zlorabe otrok. Katoliška cerkev je ogorčena in osupla nad navedeno preiskavo, ki obsega tudi odprtje grobov dveh cerkvenih princev, to je kardinalov Van Foeyja in Suenensa.

Očitno je, da Vatikan ne priznava jurisdikcije Belgije nad katoliško cerkvijo v Belgiji. Misli, da je nad državo in da lahko dela, kar hoče. Zanj očitno državni zakoni ne veljajo. Pred državo še vedno skriva pedofilijo v svojih vrstah, saj sicer ne bi bil začuden in osupel nad preiskavo. Namesto da bi cerkev primere cerkvene pedofilije takoj raziskala, storilce prijavila državnim oblastem, žrtvam izplačala odškodnino, se čudi nad ravnanjem belgijske države. Namesto da bi se ravnala po svojem nauku in popravila krivice, uči namreč, da je potrebno krivice popraviti (popraviti dobro ime obrekovanega, povrniti ukradene reči, dati odškodnino, …), očitno zopet želi skriti svoje grehe oz. grehe najvišjih klerikov. Skriti želi spolne zlorabe, ki jih je nadškof Stres opredelil kot svetoskrunstvo (Družina, 27.6.2010). Kako dolgo ji bo to še uspevalo? Kako dolgo še bo govorila eno, delala pa drugo? Po dejanjih jih boste spoznali, uči cerkev sama. Očitno misli, da to zanjo ne velja.

Moderna pravna država Vatikanu vedno bolj stopa na prste! Zadnji čas.

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 24. Julij 2011 ob 23:37 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !