Ženska, kot lahko beremo spodaj, je po slovenski Ustavi, po Bibliji in po Jezusovem nauku enaka moškemu – toda ne v Katoliški cerkvi, niti v učenju, niti v praksi, in to je škandal!

Slovenska ustava, 14. člen »V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki.« V ustavi torej ni ugotoviti razlik.

Biblija V Rimsko-katoliški bibliji prav na začetku piše:»In Bog je ustvaril človeka po svoji podobi, po božji podobi ga je ustvaril; in ga je ustvaril kot moškega in žensko.« (1 Mz 1, 27).

Jezus iz Nazareta, na katerega se sklicuje Cerkev, je živel in učil enakost med moškim in žensko Jezus je razveljavil zakon, ki je zapovedoval kamenjati prešuštnico in razkrinkal hinavščino tožilcev – pismoukov: »Kdor od vas je brez greha, naj prvi vrže kamen.« Govoril je z ženskami – tudi takšnimi, ki so bile po socialni hierarhiji čisto na dnu, kot so bile Samaričanke in Kanaančanke, da bi pokazal, kaj Bog, ki Ga je poslal, »misli« o ženskah. Da ponazorim, za časa Jezusa je bilo takole: četudi je na ulici ženska samo spregovorila z moškim, je lahko mož razveljavil poroko, ne da bi jo izplačal. Govoriti na ulici z žensko je za rabina pomenilo škandal. Toda ne za Jezusa, On je vsemu temu nesmislu napravil konec. On je živel in učil enakost. Niti besedice ni ohranjene o Jezusu, ki bi nudila podlago za zatiranje ženske ali jo izključila iz kakršne koli duhovne službe, kakor to delajo samozvani cerkveni zastopniki Boga na zemlji. Znano je, da pri prvih kristjanih še ni bilo diskriminacije žensk, ženske so lahko postale apostoli in diakoni. Apostolska dela poročajo, da so bile ženske v življenju skupnosti udeležene tudi kot zdravilke in prerokinje, tako npr. Luka poroča v Apostolskih delih (21, 9) takole: »… štiri Filipove hčere,…, ki so bile prerokinje.« ali pa»… Nimfa v Laodiceji, Lidija v Tiatiri in Feba v Kenhreji …« katere so vodile skupnost. (Kol 4,15; Apd 16,15; Rim 16,1)

Katoliška cerkev o ženskah, »Vaše žene morajo v skupnosti molčati, kajti ni jim dovoljeno govoriti, ampak se morajo podrediti, kakor pravi tudi zakon«, ni pa znano na kateri zakon je mislil. Papež Janez Pavel II.leta 1988: »… ženska mora tiho poslušati in se povsem podrediti. Nobeni ženski ne dovolim učiti in se dvigniti nad moškega. Najprej je bil vendar ustvarjen Adam in šele nato Eva.« Slovenski župnik Jože Pacek: »Ženska je ustvarjena kot pomočnica človeku.« (Družina, 15.7.2001)

Demonizacija ženske prihaja od Pavla in ne od Jezusa Diskriminacija žensk se vleče kot rdeča nit skozi celo cerkveno zgodovino in bi jo lahko označili kot »kaskado zaničevalcev žensk« ali zločinsko kaskado cerkvenih očetov, papežev, teologov, škofov in duhovnikov. Začetke najdemo že pri Pavlu. Katoliški cerkveni učitelji in teologi se spet vsi sklicujejo na Pavla in jih zato lahko označimo za njegove »potomce« in torej do žensk sovražen nauk prihaja od Pavla in ne kakor mnogi mislijo, od Jezusa. Toda dejanske posledice, ki jih je za človeštvo imel ta odnos Katoliške cerkve v preteklih 2000 letih, lahko samo slutimo in označimo kot izdajo človeštva, demokratične ustave in Jezusa iz Nazareta. Dan za dnem poročajo mediji o številnih odkritjih cerkvenih škandalov, ki kažejo, kako brutalno in do ljudi sovražno je ta institucija postopala in postopa s svojimi člani, posebej še z ženskami.

Vir:   http://www.zrtve-cerkve.org/html/enske-__rtve_cerkve.html

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 2. April 2011 ob 22:44 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “Katoliška cerkev pri vprašanju o ženskah nasprotuje Ustavi, Bibliji in Jezusovemu nauku!”

#1

Malo za šalo malo zares, za tiste, ki se počutite zapostavljene, ali vas zapostavljajo, mislim, da je večina problema na vas. Postavite se vendar enkrat zase. Ne kot moški pač pa kot ženska! Če vam pa kaj ni prav, pa so možne določene operacije s katerimi žansko spremenijo v moškega ali obratno. Poskusite, nato pa napišite poročilo, če je potem življenje na svetu kaj lažje ;) )))))

#2
nevenka

Hja, kaj hočemo, katoliška cerkev je ena sama paranoja proti vsemu naravnemu, sami so pa razvratneži in pogoltneži brez primere. Seveda, da je katolicizem šovinističen, seksističen pravzaprav. Bolj malo čarovnikov so skurili v času inkvizicije, le sem pa tja kakšnega znastvenika. Ženske so smodili kar serijsko, tako so jim šle svobodomiselnice v nos.

Butaste mone so najbrž pustili pri miru, da so lahko prenašale naprej svoj genski material. Med pametnimi ljudmi cerkev ne bi imela kaj iskat s svojimi debilizmi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !