Tiskovka o državnem sodišču in cerkveni pedofiliji

Datum objave: 14.03.2011 ob 22:29
Kategorija: miks

VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO

Ali je sodišče prižgalo zeleno luč

za cerkveno pedofilijo?

Pred kratkim je višje sodišče župnika Štefka, ki je bil na prvi stopnji obsojen spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, oprostilo z obrazložitvijo, da je dejanje sicer storil, da pa mu ni mogoče očitati, da je to storil iz spolnih pobud in z namenom zadovoljitve spolnega nagona. Sodišče pravi, da ni pomembno, kako so oškodovanke dojemale dejanje župnika, pomembno je to, kako je to dojemal župnik.

Po našem mnenju gre za absurdno sklepanje sodišča, da dojemanje žrtev ni pomembno. Ni pomembno, da je župnik prijemal žrtev za stegno v avtu med vožnjo, se dotikal žrtve v območju nad prsmi oz. prijel žrtev za stegno in ga stisnil, kot je to storil župnik. Vse to ni poseg v spolno sfero oškodovank, meni sodišče, ker župnik pri tem ni zadovoljeval svojega spolnega nagona. Ali ni sodišče s to odločitvijo prižgalo zeleno luč za nadaljnje spolne zlorabe duhovnikov, saj bodo lahko sedaj kleriki v svojo obrambo trdili, da pri žrtvah ne zadovoljujejo svojega spolnega nagona.

Zato vladi Republike Slovenije predlagamo, da se Kazenski zakonik spremeni in se izrecno zapiše vanj, da vprašanje, ali je šlo pri dejanju spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let za zadovoljevanje spolnega nagona storilca ali ne, sploh ni pomembno pri tem kaznivem dejanju. Pomembno je, kako so to občutile žrtve, torej otroci oz. mladostniki. Kajti samo ti nosijo posledice ravnanj drugih oseb. In te so lahko strahotne: psihične poškodbe, uničeno življenje, samomori …

Tiskovna konferenca bo v četrtek, dne 17. marca 2010 ob 12.00 v Hostlu Celica, Metelkova 8, Ljubljana.

Tematiko bosta predstavila predsednica društva Janja Škrjanc in pravni zastopnik Vlado Began.   Pobudo vladi je mogoče prebrati na spletnem naslovu

http://www.zrtve-cerkve.org/Pobudavladiinministrstvuvzvezispedofilijo-_12.3.2011.doc

Vabljeni vsi, ne samo novinarji.

Janja Škrjanc,

predsednica Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve


Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve

Zabočevo 26, 1353 Borovnica

Tel.: 041 214 233

TRR: 05100-8011968046

www.zrtve-cerkve.org

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 14. Marec 2011 ob 22:29 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “Tiskovka o državnem sodišču in cerkveni pedofiliji”

#1

Bedasto. A ni fuk nekaj normalnega? Še Prešeren, NAJvečji slovenski pesnik, je to prakticiral na dokaj mladih.

#2

Mislim, da se je sodišče odločilo kar prav. Zakaj takšnale gonja proti župnikom ? Če bo šlo tako naprej se ne bo smelo otroku na cesti niti nasmehniti pri pozdravu, ker te bodo kmalu lahko obsodili kot pedofila……..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !