Papež Benedikt XVI.: ateist enak nacistu

Datum objave: 8.01.2011 ob 13:17
Kategorija: miks

Papež Ratzinger, ki je v mladosti istočasno bil in ni bil član Hitlerjeve mladine, je v septembru 2010 obiskal Veliko Britanijo. Med govorom je primerjal ateizem in nacizem, rekel je namreč: »Spomnimo se, kako so se Britanci uprli nacizmu, ki je želel izničiti boga. Spomnimo se tudi duhovnikov, ki so govorili resnico, se zoperstavili nacizmu in to plačali z življenjem. Vse to moramo upoštevati danes, ob pojavu ateističnega ekstremizma. Ne pozabimo, kaj so storili režimi, ki so želeli izničiti Boga.« ( http://www.zurnal24.si/svet/papez-nacizem-izenacil-z-ateizmom-184696/clanek)

Gre za hud cerkveni napad na svobodo vesti in svobodo izražanja, saj papež izražanje svobode vesti, kamor spada tudi ateizem, enači z nacizmom. Papež z enačenjem ateizma in nacizma zopet prižiga zeleno luč za napad na ateiste, očitno tudi njim ne priznava pravice obstoja v družbi. Prikličimo si v spomin naslednjo cerkveno izjavo: »Cerkev ima v moči svoje božje ustanovitve dolžnost, da kar najvestneje varuje zaklad božje vere neokrnjen in nedotaknjen ter da stalno z največjo gorečnostjo čuje nad zveličanjem duš. Zato mora z največjo skrbnostjo odstranjati in izločati vse tisto, kar utegne nasprotovati veri ali kakorkoli postavljati v nevarnost zveličanje duš. – Zaradi tega ima Cerkev na temelju tiste oblasti, katero ji je zaupal njen božji ustanovitelj, ne le pravico, temveč tudi dolžnost, da ne le trpi, marveč da prepoveduje in obsoja katerekoli zmote, če tako zahtevata neokrnjenost vere in zveličanje duš.« (Strle, Anton, Vera Cerkve, Mohorjeva družba, Celje, 1997, št. 382, str. 203) Ali pa izjavo: »Tako sem danes prepričan, da ravnam v smislu vsemogočnega Stvarnika: s tem ko se obranim Judov, se bojujem za Gospodovo delo«, je izjavil katolik Adolf Hitler, ki ga Katoliška cerkev ni izobčila, čeprav je pobil več milijonov Judov. Za razjasnitev stvari seveda ni odveč niti naslednja izjava: »Vsi, ki niso katoliški, so krivoverci in bratje Judov.« (Ambrozij »sveti«) (Zadnja citata sta iz spletne strani http://www.zrtve-cerkve.org) Zanimivo je tudi, da je Vatikan leta 1933 sklenil konkordat z nacistom Hitlerjem, po drugi svetovni vojni pa je pomagal pobegniti mnogim nacističnim zločincem pred roko pravice. Zato so papeževe besede v zvezi z nacizmom bolj ali manj farizejske. Vprašanje je tudi, koliko nacističnega bogastva je pristalo v cerkvenih bankah?

Papež je z enačenjem ateizma in nacizma poteptal eno izmed najosnovnejših in najpomembnejših človekovih pravic, to je pravico do svobode vesti, ki jo priznavajo vse moderne pravne države. Vatikan je med tistimi državami, ki ne priznavajo najosnovnejših pravic ljudi. Ne priznava pravice do življenja, svobode vesti, diskriminira ženske, homoseksualce in podobno. Vse to velja tudi v Sloveniji, kar seveda velja tudi za papeževo enačenje ateizma z nacizmom. To pa pomeni, da morajo vse to v Sloveniji upoštevati tudi Katoliška cerkev in njeni verniki. Takšna stališča in iz tega izvirajoča dejanja pa so nasprotna slovenskemu pravnemu redu in hudo kršijo slovensko ustavo. Zato bi bilo potrebno razmisliti o prepovedi delovanja Katoliške cerkve v Sloveniji, dokler svojega nauka in ravnanj ne uskladi s slovenskim pravnim redom. Pravna podlaga za prepoved je 12. člen zakona o verski svobodi, po katerem lahko sodišče prepove delovanje verske skupnosti, ki s svojim delovanjem huje krši ustavo, spodbuja k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti, k nasilju ali vojni ali razpihuje narodno, rasno, versko ali drugo sovraštvo oziroma nestrpnost ali preganjanje oz. njen namen, cilji ali način izvajanja verskega nauka, verskega poslanstva, verskih obredov ali druga dejavnost temelji na nasilju oziroma uporablja nasilna sredstva, ogroža življenje ali zdravje ali ogroža druge pravice in svoboščine pripadnikov cerkve oziroma druge verske skupnosti ali drugih oseb na način, s katerim hudo krni človekovo dostojanstvo.

Papež je torej zelo sovražno nastopil proti tistim, ki so izkoristili svojo svobodo vesti in ki jim jo garantira demokratična država in se opredelili za ateiste. V luči tega je zato potrebno z veliko rezervo jemati njegovo britansko opravičilo v zvezi s pedofilijo katoliških klerikov. Kot vsa ostala dosedaj.

Vatikan pa ni napadel samo ateizma in sekularizacije družbe, temveč tudi samo britansko državo. Kardinal Walter Casper, eden najvišjih papeževih svetovalcev, je namreč Veliko Britanijo zaradi njene sekularnosti primerjal z državami tretjega sveta. Tudi papež je govoril o agresivnem sekularizmu in marginalizaciji vere, predvsem krščanstva, v Veliki Britaniji. Čeprav gre za hud napad na državnost in notranje zadeve Velike Britanije, britanski politični vrh ni reagiral, molčal je tudi premier David Cameron, ki se je papežu celo zahvaljeval. Očitno si ne upajo ugovarjati papežu. Mogočna Velika Britanija je pokleknila pred Vatikanom. Podobno je v Sloveniji. Tudi iz tega se vidi velika politična moč Vatikana.

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 8. Januar 2011 ob 13:17 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !