Vatikan kot razlog za krizo človeštva

Datum objave: 12.04.2010 ob 00:06
Kategorija: miks

Bivši katoliški monsignor: Vatikan je glavni razlog za materialno in duhovno krizo človeštva!

V velikonočni poslanici je ljubljanski nadškof Anton Stres dejal, da čas, v katerem živimo, marsikoga navdaja s skrbjo, negotovostjo in dvomom. Ne samo, da so se življenjske razmere poslabšale, mnogi se tudi sprašujejo, kaj je sploh še res in prav ter kaj ni – je dejal. Prav tako se zaradi številnih nasprotnih primerov, o katerih poročajo od vsepovsod, ljudje sprašujejo tudi, ali je še vredno pristajati na tradicionalne krščanske in občečloveške vrednote kot so poštenje, pravičnost, zvestoba, družinsko življenje, resnicoljubnost, solidarnost, nesebičnost in dejavna ljubezen.

Ali najvišji predstavniki katoliške cerkve in Vatikana živijo krščanske vrednote, da lahko drugim pridigajo o njih? Rafael Rodriguez Guillen, bivši  katoliški monsignor in vatikanski zgodovinar, je pol stoletja zelo podrobno od znotraj spoznaval delovanje katoliške cerkve in Vatikana in na podlagi svojih izkušenj in opažanj napisal vrsto kritičnih knjig o tej instituciji, ki po njegovem deluje proti krščanskim vrednotam. Citiram nekaj odlomkov iz knjige Finance Vatikana:

“Ne morem dovolj poudariti, da je vatikanski posel po celem svetu glavni razlog za materialno in duhovno krizo, v katero je padlo človeštvo.

Če pogledate bančni račun, posestva, luksuzna potovanja in razkošni življenjski stil teh nesramno bogatih politikov s trgovsko žilico in dvoličnostjo, ki trdijo, da predstavljajo Kristusovo cerkev na zemlji, toda v resnici delujejo proti Kristusu, kajti svojo čredo so zapeljali s sholastično filozofijo, boste ugotovili, da so nam oprali možgane, da so nam njihove laži predstavili kot resnico in nas prepričali, da je črno v bistvu belo.

Popolnoma sem prepričan, da bi človeštvo, če Vatikan in katoliška cerkev ter njihove zveze z diktatorskimi katoliškimi vladami ne bi obstajale, danes živelo v veliko večjem duhovnem in ekonomskem napredku.

Ko smo skušali izvedeti resnico o financah Vatikana, so nam z vso predrznostjo in posmehom odgovorili, da ima na to vprašanje ustrezen odgovor samo božji sveti duh in da je papež edini pristni bankir Boga.

Ko sem bil misijonar pri indijancih v Panami, sem želel izvedeti, kam Vatikan preusmerja milijone dolarjev, ki jih prejme od organizacije Domund (Svetovni dan za propagando vere). Mislil sem, da bodo s tem denarjem pomagali mojim revnim indijancem, toda moje prošnje za pomoč so ostale neuslišane.

V mojih zgodovinskih arhivih glede vatikanskih financ, ki sem jih pridobil od prestižne angleške revije »The economist«, piše, da je Vatikan leta 1965 investiral za 3900 milijonov dolarjev delnic v podjetja kot so Casino de Montecarlo, Berretta de armaments, Rothschild Bank…

Podjetje Berretta de armaments izdeluje orožje in jaz sem bil v španski državljanski vojni priča, kako je Vatikan to orožje in denar poslal generalu Francu, da je uničil špansko demokracijo in vsilil državi fašistično diktaturo.

Noben diktatorski režim ni dovolil ljudem vpogleda v njihove finance, enako je tudi pri Vatikanu.

Vatikan in katoliška cerkev sta v imenu krščanstva postali najvplivnejša mafija na tem planetu.

Bil sem zaslepljen, misleč, da služim Kristusu. Toda odkril sem, da je to velika laž in da sem služil najbolj satanski diktatorski politični državi na tem planetu.

Vatikansko bogastvo se je tako enormno povečalo, da se mnogo vlad sooča z nevarnostjo, da ne bi vatikanski škofje prevzeli oblast nad ozemlji drugih narodov.

Katoličani, odprite oči! Prebudite se iz zasanjanosti v realnost! Nikoli ne bom prenehal s pisanjem o korupciji in financah katoliške cerkve in navajanjem dokazov, ki potrjujejo zakaj ta cerkev ne more biti Kristusova cerkev.

Katoliška cerkev še vedno drži milijone vernikov v pravljičnem snu, da so duhovniki in cerkev revni in da zato od njih še vedno potrebujejo darove za svoje preživetje.

Katoliška cerkev ni nič boljša od satanske pošasti.

Je to krščanstvo ali trgovina? Na tem planetu ne more biti bolje organizirane poslovne ali finančne institucije kot je Vatikan.

Katoliško cerkev sta vedno zanimala samo moč in denar.

Vatikanu je v vsej svoji zgodovini ogromno denarja prineslo razglašanje svetnikov in njihovo čaščenje. Če pogledamo v koledar svetnikov v vsaki državi, lahko ugotovimo, kako nesramno je Vatikan preslepil svoje vernike. Večina od tisočev teh svetnikov sploh nikoli ni obstajala in njihove podlage za beatifikacijo niso nič drugega kot večletni teater v izvedbi katoliške cerkve.

Niko Gorjup, Nova Gorica

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 12. April 2010 ob 00:06 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !