Velikončna vprašanja

Datum objave: 3.04.2010 ob 00:03
Kategorija: miks

Razmišljujočim in kritičnim ljudem se ob katoliško-luteranskem velikonočnem verskem prazniku  porajajo mnoga vprašanja, kot recimo:

  • Zakaj je kljub ustavni ločenosti cerkev oz. verskih skupnosti od države velika noč kot verski praznik zgolj nekaterih verskih skupnosti tudi državni praznik? Ker so po Ustavi VSE verske skupnosti pri nas ENAKOPRAVNE, bi pač morali biti za vse obvezujoči državni prazniki tudi verski prazniki drugih pri nas registriranih verskih skupnosti, kot npr. budistične, islamske, judovske, …

  • Mnogi ljudje se sprašujejo, zakaj ima cerkev Jezusa še vedno pribitega na križu, če pa je že zdavnaj vstal?

  • Mnogi se tudi sprašujejo, zakaj župniki blagoslavljajo šunko? Ali ni Jezus Kristus prišel tako za ljudi kot tudi za živali in vso naravo?

Avtor karikatur je Tomaž Grom iz Vrhnike.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 3. April 2010 ob 00:03 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

3 komentarjev na “Velikončna vprašanja”

#1

ne pretiravaj. In ne psotavljaj enačajev med Človeka in živaljo, lepo te prosim. Vsaj v tem primeru ne.

#2

In zakaj ne? So živali manj vredne kot mi?

#3
Teologinja

rozi. Tisti, ki je ustvaril ves kozmos, je dal svet v roke človeku, edinemu na zemlji, ki ima dušo. Zato je odgovor DA, kajti duša ima najvišjo vrednost, ki je živali nimajo. Tako pač je. Ne bodi sodnik.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !