5 vprašanj papežu

Datum objave: 22.08.2009 ob 15:45
Kategorija: miks

1.  Joseph Ratzinger — zakaj žališ Boga, tako da se pustiš imenovati “sveti oče”? Sveto pismo uči, da je svet samo Bog. Jezus pa je učil, da je samo Eden naš Oče, namreč ta, ki je v nebesih.

 

2.    Kaj porečeš k hudodelstvom Rimskokatoliške cerkve, katere žrtve so postali milijoni Ijudi?

3.    Kdaj boš revnim po svetu razdelil neverjetno bogastvo cerkve? V Svetem pismu piše: “Ne zbirajte zakladov na zemlji…”

4.    Zakaj s cerkvenim naukom o “pravični vojni” izdajaš Jezusa iz Nazareta? Zapoved “ne ubijaj” velja brez izjeme in Jezus je učil: “Vsak, ki prime za meč, bo z mečem pokončan.”

5. Ali bi ne bilo bolje, da najprej poskrbiš za red v svoji cerkvi in se ravnaš po Nazarenčevih naukih, preden se razkazuješ na državne stroške?

 

Odgovor:

Dokler tvoja cerkev uživa v bogastvu in blišču, velja zanjo, kar je glede “babilonske vIačuge” rečeno na koncu Janezovega razodetja:

 

“Pojdi iz nje, ljudstvo moje, da ne boš soudeleženo pri njenih grehih in da te ne prizadenejo njene nadloge!”

Kaj je rekel Jezus, Kristus?

Jezus iz Nazareta ni postavil duhovniškega stanu ter Boga ni pregnal v razkošne kamnite templje. Po njegovem nauku biva Bog v notranjosti vsakega človeka. Zapovedal nam je, da Mu sledimo, tako da v vsakdanjiku živimo Po Govoru na gori in Desetih božjih zapovedih.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 22. Avgust 2009 ob 15:45 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

15 komentarjev na “5 vprašanj papežu”

#1

Jezus Kristus je imel prav, ko je rekel ‘’svet vas bo sovražil” Takšni blogi to potrjujejo!

Lp. Marijan

#2
snakekan

Hude karikature.

Papeževi odgovori bi bili približno taki: 1. Glede na to, da sem božji namestnik na zemlji (tostranstvu), sem upravičen do naziva svetu oče (pa čeprav v bibliji nikjer niso omenjeni božji namestniki) 2. Glede na to, da v povprečju naredi rimskokatoliška cerkev isto grozodejstev, kakor ostale organizacije (take verske kot posvetne), si ne zaslužimo nobene posebne obravnave. Poleg seveda samega dejstva, da nam sodišča redko dokažejo krivdo, saj so namreč naši delavci (duhovniki) globoko pobožni ter torej nesposobni storiti greh. 3. Tu je odgovor podoben kot pri prejšnem vprašanju: glede na to, da smo organizacija, imamo vso pravico imeti zasebno lastnino. In le-te imamo ravno zadosti, da zadovoljimo potrebam naših vernikov in našemu Vsemogočnemu očetu. 4. (za tole pa res ne vem, kaj bi ti odgovoril – morda kaj v tem smislu) Svete vojne so bile ob svojem času nujne, saj bi se sicer uveljavilo krivoverstvo. Posledica prevlade krivoverstva pa bi bilo, da duše verujočih več ne bi odšle v nebesa, s čimer bi zanemarili zaupanje naših vernikov.) 5. Od države sprejemamo subvencije, ki so v skladu z zakonom ter pravno državo. In naše delovanje je v celoti skladno z edino pravo interpretacijo Svetega pisma. Ps: Zaradi blatenja mojega dobrega imena, lahko pričakujete v naslednjih dneh poziv na sodno obravnavo. Ker ima moja organizacija ogromno premoženje, lahko pričakujete, da bom najel dobrega božjega odposlanika, ki bo branil interes naše svete trojice.

:D

#3

Tudi Ratzinger je ponovil Jezusov rek, ki ga je zapisal že apostol Janez; “Bog ljubezen”. Ljubezen pa je ljubezen, v pravi ljubezni ni nobenega sovraštva, je pa veliko sočutja in odpuščanja, ljubezen kot taka ne more soditi, kadar si zares v njej jo čutiš globoko v srcu. Zgodovine se ne da spremeniti, ljudje so ravnali tako, kakršno je bilo njihovo razumevanje Ljubezni, vse kar lahko spremenimo je samo sami sebe, in to tako, da v svojem srcu čutimo več ljubezni. Ljudje nikakor ne morejo razumeti, da se s sovraštvom nikakor ne da priti do Ljubezni. ;)

#4
Quebothakki

To je tako kot ce bi jaz organiziral neko vero. Najprej bi napisal neko knjigo (oz. vec ljudi bi jo pisal), ki bi bila mesanica nekega Harry Potterja, mix starih slovanski ver, nastopali pa bi dve ljudstvi. Slovenci in Hrvati. In potem bi Bog pobil vse Hrvaske froce in podobne bedarije. Seveda bi bila vecina dogodkov skopiranih iz starih “ustnih” religij in podobno. Nato pa bi za vrhovnega poveljnika imenoval nekega Ratzingerja in ga poimenoval kot papeza. Na limanice bi lepil cel svet, k meni in sodelavcem bi se stekalo na tone denarja.

In potem bi se nasli taki loleki, kot si ti, ki pises o tem kako je lahko papez tako zloben, ko je pa vera tako dobra! Uci samo dobro! Sploh ne gre za kapital in moc, neeeeee. Ma ne vem a ste ljudje res tok glupi, ker zdej mam pa ze pocas dost tega. Na voljo mamo prakticno celotno znanje, ki je kadarkoli obstajalo! Vcasih so se ljudje borili za to da so dobili par knjig. Sedaj imamo internet, knjiznice, zastonj solanje! in potem ste se vedno taki debili, da ne skapirate da vera ni nic drugega kot poceni pridobitev izjemne moci. Da vas ni sram! Delate sramoto celemu svetu, nasi predniki bi se zgrazali nad vami! – jaz vem da se.

#5

@Stojan Svet: Ljubezen je ljubezen. Nič manj, nič več. Ne vem zakaj je potrebno spreminjati pomen besed, samo zato da lahko nekam vtakneš boga.

Jabolka niso hruške. To so nas že na začetku šolanja učili.

#6
Blaszczynski

Če bi resnično želel odgovore na ta vprašanja, bi jih že poiskal, ker niso nič posebnega. V bistvu so banalna in kažejo tvoje otročje dojemanje vere.

Google is your friend: http://wiki.answers.com/Q/WhyisthePopecalledHolyFather

#7

Vere (jaz raje rečem religije) so otročje. :)

#8

Ja, jehovci imate pa tudi ene samosvoje marnje. Čez približno dvatisoč let vprašajte še enkrat, pa vam bom mogoče odgovoril.

#9
Blaszczynski

@KruceFix http://www2.arnes.si/~afirma/Jan.htm

@Stojan, kudos.

#10

Nesrečni folk, kakšno super društvo je to! Da dol padeš…..

#11
Blaszczynski

@KruceFix grow up ;)

#12

@Blaszczynski: A zdaj naj pa pravljice berem? heh :)

#13

@Blaszczynski: A hočeš reči – pusti da ti operemo možgane? Ne hvala. :)

#14

Se eno vprasanje , oziroma ON te bo vprasal gosod papez ;” Je res ,da si izdal tajno navodilo,da se( odkriti – prijavljeni ) pedofili ,na hitro premestijo ( SKRIJEJO )v…..!? Vse to trdijo v dokumentarcu ,a do tebe niso mogli priti. Skrbno varovan . Ce bo odgovor “da ” – potem bi bil zrel za organe z ne popularnim imenom.

#15

Cerkev je nenasitno lačna bogastva.Nikoli ni preveč,vedno več hoče.Tisti Vatikan se bo ja zrušil sam od sebe od lasne teže nagrabljenega bogastva. Sram me je,da sem kristjanka.Takšna,kakršna je ta vera nočem več bit.Res se čutim krivo,pa posredno nimam nič s tem. Rabimo spremembo,ki bo pravična,brez hierarhije,nadvlade…. Ratzinger je en kljukec in jaz ga ne bi šla nekam gledat.Mi ne predstavlja niti človeka,kakršne neumnosti je že trosil v svojih govorih.

Prejšnji papež ni bil nič boljši,saj je bil dolgo na prestolu pa ni naredil nič takega,da bi bil kaj več vreden kot na primer Vi ali Jaz.Ogromno odprtih vprašanj je ostalo za njim,ki jih presliši tudi zdajšnji Joško.Ma kakšen Sveti Oče.On še Oče ni,ne da bi bil sveti Oče.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !