Odnos Vatikana do Hitlerja

Datum objave: 29.01.2009 ob 23:06
Kategorija: miks

 

27. januarja je mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta, ki spominja na poboje med drugo svetovno vojno. Pri sistematičnem genocidu, ki ga je izvajal Hitler, so odigrali bistveno vlogo tudi tisti, ki so podpirali nemškega diktatorja. Papeža Pij XI. in Pij XII. sta bila Hitlerju vedno naklonjena in prijateljska in moramo tudi njemu priznati, da je izpolnil vse obljube, ki jih je dal Vatikanu s podpisom sporazuma. Obljubil je, da bo utišal protiklerikalne kroge in zares jih je začel pošiljati v koncentracijska taborišča kmalu za liberalci in judi. Vemo tudi, kakšno usodo je namenil slednjim: ali so bili takoj ubiti, ali pa so, tisti ki so imeli srečo, prisilno delali, dokler niso umrli od izčrpanosti. V tem primeru je bila končna rešitev zgolj nekoliko odložena.

 

Poglejmo, kaj je o odnosu med Vatikanom in nacisti povedal španski diktator Franco, ki je bil kot vitez Kristusovega reda še posebej poklican za takšne sodbe. Kot so povzeli v časopisu Reforme, so španski mediji 3. maja 1945 objavili, kar je napisal ob Hitlerjevi smrti: “Adolf Hitler, sin katoliške cerkve, je umrl, ko je branil krščanstvo. Zato je razumljivo, da nam zmanjka besed, ko obžalujemo njegovo smrt. Nad njegovimi posmrtnimi ostanki se dviguje zmagovita moralna podoba. Z mučeniško palmo mu Bog izroča lovoriko zmage.”

 

Posmrtna hvalnica nacističnemu vodji, ki je bila klofuta zmagovitim zaveznikom, je preko španskih medijev prihajala iz samega Vatikana. V resnici je bilo to preko Madrida poslano vatikansko sporočilo za javnost. Preminuli junak si je seveda zaslužil hvaležnost Rima in tam tega tudi niso skrivali. Cerkvi je zvesto služil. Vsi tisti, ki mu jih je predstavila kot svoje sovražnike, so čutili posledice. In tudi sam Hitler se ni obotavljal priznati, kaj dolguje cerkvi, še bolj pa njeni svetovni vojski, torej jezuitom. “Od Družbe Jezusove sem se veliko naučil,” je priznal Hitler. “… Še nikoli ni bilo na zemlji nečesa tako veličastnega, kot je hierarhična organizacija katoliške cerkve. Veliko tega sem prenesel tudi v svojo stranko … Povedal vam bom skrivnost … Ustanavljam svoj Red … V naših trdnjavah bomo vzgojili mladino, pred katero bo trepetal ves svet … Hitler se je nato ustavil in rekel, da več kot toliko ne more povedati …”

 

Po vojni je to pripoved dopolnil še en visoki hitlerjanec, Walter Schellenberg, ki je bil vodja nacistične protiobveščevalne službe: “Himmler je organizacijo SS ustanovil po načelih jezuitskega reda. Notranja pravila in Duhovne vaje, ki jih je predpisal Ignacij Lojolski, ustanovitelj jezuitov (jezusovcev), so bile Himmlerju vzor, ki ga je poskušal dobesedno posnemati … Naslov Rajhsfirer SS, ki si ga je nadel kot glavni vodja enot SS, naj bi ustrezal naslovu jezuitskega generala, celotna struktura pa je bila posnetek hierarhične zgradbe katoliške cerkve. Glavni štab SS je uredil v prenovljenem srednjeveškem gradu imenovanem Webelsburg v bližini Paderborna.”

 Vir: Jezuiti, Edmond Paris

 

Slavko Brumen, Križe

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 29. Januar 2009 ob 23:06 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

9 komentarjev na “Odnos Vatikana do Hitlerja”

#1

Mene je najbolj šokiral podatek, da so v frankistični Španiji še več desetletij po drugi sv. vojni učili “malenkost” predelane božje zapovedi. Če si rekel ne ubijaj, si dobil cvek, pravilno se je ta zapoved glasila ne ubijaj naših, komunajzarje pa kjer se le da – nekoliko sem preteral, a poanta je bila točno taka. To je v dokumentarcu govorila ena tistih, ki je bila deležna kazni zaradi napačnega odgovora na učiteljevo vprašanje. Levičarji so izginjali še dolga leta po vojni, celo v šolah so se v klopeh pojavljale luknje. In ta sistem je imel vso podporo iz Vatikana.

Smrt fašizmu in RKC sodrgi

#2

Hm..wemo že in widimo swašta..

#3

hierarhija ali red in ureditev so sredstva,ki lahko služijo za dobro ali za zlo….če je Hitler zlorabil svojo službo,česa sta “kriva” služba in položaj?če je podobno kot dobro organizacijo uredil svoje slabe službe(da bi pač bile učinkovite),česa je “Kriva”sama organizacija… vsi vemo,da odgovornost vedno!,lahko nosi zgolj in samo OSEBA!!!vsaka posebej… sicer pa:podobnega zločina so obsodili tudi Jezusa(in obsojajo Njegove).zato pa je bil križan…

#4

Edmund is or a Jesuit agent or deviated by prejudice. In any case his work is functional to the grip on power of the Roman Catholicism in Europe.

It was the churhc of Rome to destroy Hapsburg empire.

Plus PROTESTANT Hohenzollern plus ORTHODOX Romanov dinasties.

#5

Please seee:

http://avles-theamberpath.blogspot.com/2010/02/drei-freddy-krueger-populating-sleeps.html

Wednesday, February 17, 2010 The “Drei Freddy Krueger” populating the sleeps of Leo XIII

#6

In particular:

“……Austria was the religious arm for excellence of Rome, but at the same time it was a secular body, with a language and an hearth and material interests in common with the other Northern German cousin, the Second Reich under the Protestant Prussia leadership. How those communion of sentiments and interests would have entered in conflict with the Kaiserliche religious mission of Roman Catholic evangelisation (“Apostolic” was the attribute of the Kaiser) for the triumph of the papacy? Precisely this was the nightmare of Rome. After having used for centuries (millenniums if we start from Sumeria or ancient Egypt), the secular state entities like healthy carrier to spread the church and the occult system of pagan magician power controlling it all around the world, Rome, with an indescribable terror, discovered that she could have been treated exactly like she treated the others. The parasite could have been used by the same victim……….”

http://avles-theamberpath.blogspot.com/2010/02/drei-freddy-krueger-populating-sleeps.html

#7

Edmund Paris is at least TOLERATED because meanwhile it seems he is saying the truth, he is DIVERTING you away from it. A typical Jesuit trick.

For this reason they allowed the print of that book I found even in Trsaska Knigarna.

But I think that for BELOGARDIZEM of Francek Saje the Ciceron publ. house will have more difficulties, as I ordered anothe one issue ofit since June but it seems is disappeared also from the store of the publ. house…..

#8

Here the TRUE reasons of Jesuits & Leo XIII mafia to destroy the system of three empires (final destruction 1918):

“…..It was having in mind this spectral presence, another true Ghost wandering all along Eurasia, that the papacy and its Jesuits controllers afforded the second half of the XIX century and the beginning of the sequent century. At the end of the First World conflict that triple headed Ghost was definitively disappeared, and this little detail of the modern history should indicate, somehow or other, that in the outburst of first Eurasian carnage the responsibility of the Vatican was decisively not secondary respect the one of any other actor on the scene. The Hapsburg “Apostolic” Kaiser who insolently dared to extend his historical imperial rights of appointment of the bishops even to the episcopate of Belgrade, the Romanov who were the traditional protectors of that religious safe filled with schismatic Christians called “Balkans region”, the Hohenzollern dinasty who dared to openly slap the face of Loyola with the glove of the Bismarck’s Kulturkampf, well, after 1918, these Triple Freddy Krueger Agreement who was infesting with the nightmares the sleeps of the popes, vanished with the first silences between the trenches…..”

#9

The Hapsburg inherited the IMPERIAL ancient right to interfere (not simply “voeto”) inn the appointment of any new pope, and the PROTESTANT Hohenzollern could have even been putted on that IMPERIAL throne, allowing so a PROTESTANT HERETIC to INTERFERE in the inner question of the 7 Hills church…….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !