Po vsem sodeč resnično še vedno živimo v svetovni katoliški diktaturi, ki vedno bolj razteza svoje lovke tudi po Sloveniji. Rimskokatoliška cerkev (RKC) poskuša ves čas, odkar je Slovenija samostojna država in je tudi odpravljen komunistični sistem vladavine, predvsem pa pod minulo, Janševo vlado odpraviti še zadnje omejitve, ki ji preprečujejo popolno zlitje z državo in nastanek cerkvene, katoliške države po zgledu kvazidemokratične in versko nesvobodne Nemčije oz. Homeinijevega Irana in talibanskega Afganistana.

Seveda bo vse skupaj današnjim časom primerno prepleskano z demokratično fasado. Zanimivo, da je prodiranje RKC v vse pore naše družbe in katoliško brezobzirno grabljenje materialnih dobrin predvsem s pomočjo prejšnje, »evangelizirane« Janševe vlade uspevalo tudi pri nas, v Sloveniji. Zanimivo zato, ker smo imeli pol stoletja ne samo laično šolstvo, ampak tudi levičarsko šolo, ki pri pouku zgodovine ni zamolčevala zgodovinskih, znanstveno dokazljivih in dokazanih, grozovitih zločinov RKC  (inkvizicija, križarske vojne, milijoni pobitih žensk, Indijancev, idr. ) – od katerih se je z medlim opravičilom l. 2000 delno ogradil prejšnji papež Janez Pavel II.. Sedanji papež Benedikt XVI., takratni veliki inkvizitor Ratzinger pa se s kakršnimkoli opravičevanjem javno ni strinjal (in se verjetno še vedno ne strinja) – kot se ni strinjal z resničnim medverskim dialogom.

Torej, ne samo s podatki o zločinih RKC pri pouku zgodovine, ampak tudi s predvajanjem kopice filmov (večinoma zahodne, demokratične, »kapitalistične« proizvodnje) o grozodejstvih RKC po TV ali v kinodvoranah komunisti niso varčevali pol stoletja. Tako da je bil marsikdo med nami prepričan, da kljub padcu prejšnjega režima ponovna fevdalizacija države s strani RKC skozi evangelizacijo Slovenije ni več možna. Ljudje so vendar dobili kup podatkov o globoko ljudomrzni naravi Rimskokatoliške cerkve, tako njene teorije kot tudi prakse.

Žal izgleda, da so ti podatki bolj kot duha očiščujoče delovali zastraševalno. In vplivajo na nas zastrašujoče še dandanes. Saj ljudje vidijo, da se 1800 let, kljub očitni totalitarnosti katoliške sekte (sekta, ločina zato, ker se je RKC tako v teoriji kot v praksi odcepila, ločila od resničnega nauka kneza miru in ljubitelja živali Jezusa Kristusa) , kljub dejstvu, da je Rimskokatoliška cerkev glavna nosilka danes prevladujoče, globalizirane kulture smrti, kljub katoliški odvrnitvi od vsake etike in morale ter nepredstavljivo grozovitimi zločini Vatikana po ukazu njegovih totalitarnih vodij, papežev – RKC in njenim pripadnikom ne zgodi nič. Ljudje vidijo, da se Evropa glede verskih skupnosti ne zgleduje po ZDA, kjer verske skupnosti cvetijo, a se financirajo same, od države ne dobijo nič. Tudi RKC ne. Zato je sedanji papež, bivši veliki inkvizitor Ratzinger tudi govoril, da je nadaljnje bogatenje Vatikana odvisno od Evrope, kjer države bolj ali manj financirajo svoje cerkve – saj je preostali katoliški svet prereven, da bi lahko kleriki kaj nagrabili.

To je osnovni povod za Ratzingerjevo govoričenje o ponovni »evangelizaciji« preveč laične in posvetne Evrope. Denar, denar, denar in z njim pobesneli katoliški ples okoli zlatega teleta moči in samopoveličevanja. Za dosego tega cilja Vatikan pod vodstvom sedanjega papeža, ki je »slučajno« pred sedanjo funkcijo opravljal delo velikega inkvizitorja kot predstojnik Kongregacije za nauk vere, forsira izšolanje čimveč eksorcistov – izganjalcev hudiča. Eksorcisti so izgleda po predstavah Vatikana moderni inkvizitorji, udarna pest evangelizirajoče »svete vojne« RKC v Evropi. Saj je v katoliškem nauku še vedno neizbrisano prepričanje, da, kdor ve za edino pravilni nauk RKC in ne pristopi k njemu, je avtomatsko kriv in kot sodelavec hudiča večno preklet. In verjetni objekt katoliške, inkvizitorske evangelizacije. Saj hudiča je treba s pomočjo eksorcistov izgnati, kajne, g. papež! S tem v zvezi se nagibam k mnenju, da je kopica »zabavnih« grozljivk v zadnjem obdobju z raznoraznimi izganjalci-eksorcisti  v glavnih ali stranskih vlogah v bistvu začetek priprave javnega mnenja na moderno inkvizicijo.

Ljudje vidijo, da nihče ne pritisne na Vatikan, da bi iz svojega nauka in prakse odstranil to in podobne sektaško – totalitarne cvetke. Ljudje vidijo in se razumljivo bojijo. Hitlerjev »desni« socializem in vsaj v Evropi tudi Marx – Leninov »levi« socializem sta zaradi zločinov proti človeštvu upravičeno iz življenja izginila v zgodovinske učbenike. S totalitarnim zgledom oz. prototipom za levičarsko in desničarsko socialistično diktaturo, to je z RKC in njenim vodjo kulta, papežem, pa se ne zgodi nič. Še vedno se posmehujejo ljudem kot »moralna« vest človeštva.

Vse to je po mojem (in ne samo mojem) prepričanju glavni razlog (poleg oportunizma in duhovne lenobe), da so ljudje bolj ali manj apatično sprejemali vse, kar sta počela RKC in prejšnja, »njena« vlada. Med drugim, da se je kršila in se še krši ustava Republike Slovenije o ločenosti države in verskih skupnosti in se med drugim po »javni« RTV forsira RKC, ki ima kar nekaj oddaj poleg prenosov katoliških maš in ritualov. Ostalim 39, v naši državi registriranim verskim skupnostim so seveda namenjeni nekaj minutni drobci na mesec, ali pa še to ne. Potem npr. skoraj nihče ne preverja dejstva, ali člani katerekoli vlade in ostali oblastniki, to je predstavniki laične, po ustavi od verskih skupnosti ločene države, obiskujejo katoliške maše in ostale rituale RKC privatno ali v imenu države? Mogoče se gredo verski turizem celo z davkoplačevalskim denarjem? Da ne omenjamo preveč na dolgo z davkoplačevalskim denarjem podprt vstop cerkve v državo s kurati v vojski, policiji, bolnicah, …. Ljudje pač vidijo, da je lahko prejšnja, katoliška vlada protiustavno dajala prednost RKC na vseh področjih in se NI ZGODILO NIČ. Niti takratna opozicija in sedanja oblast – to je nova, Pahorjeva vlada -  ni preveč protestirala. Očitno bo spet morala reagirati civilna družba. Obenem pa upajmo in pričakujmo, da bodo »Pahorjevi«, sedaj ko so na oblasti, ne samo bolj odločno, ampak povsem ubranili slovensko državo in njene prebivalce pred napadi tuje, vatikanske države prek njenih katoliško-kleriških predstavnikov – in da bodo razmerja med katoliško cerkvijo (in ostalimi verskimi skupnostmi) ter državo ponovno uredili v skladu z demokratično, laično slovensko Ustavo.

Borislav Kosi, Križevci pri Ljutomeru

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 13. Januar 2009 ob 23:14 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “Grožnja ponovne katoliško – inkvizitorske »evangelizacije« Evrope”

#1

Ja, ko bo “islam” prišel, boš pa lahko tiho!

#2

Spoštovani Fuga, oboje je slabo, pravzaprav so katolibani ista pašta kot muslimanski talibani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !