Prebudi se kristjan za živali in naravo!

Datum objave: 27.12.2008 ob 18:05
Kategorija: miks

Božič, praznik miru in ljubezni, je poseben čas in največji praznik leta.

Vsako leto znova pride Jezušček. Kam pride in h komu? Ali prileti v obilna zemeljska telesa najbogatejših med bogatimi, v telesa cerkvenih vodij, gospodarstvenikov in znanstvenikov ter   njihovih posnemovalcev iz naroda, da bi jim pomagal prebaviti slastne kose purana in divjačine, najboljši kos govedine ali teletine ali polnjene gosi ali race?

Ali prileti v laboratorije znanstvenikov, ki se trudijo, da si povečajo svojo slavo tako, da živali, ki se ne morejo braniti, naslednje bližnje, zverinsko mučijo, jih okužijo, razrežejo, samovoljno spremenijo njihove dedne zasnove in jih tako odtujijo od njihove prvotne narave. Vsako leto ista lajna o Jezuščku. Mnogi bodo rekli: Božič je tradicija. Kaj pomeni tradicija? Neguje se tradicija jaslic, toda koliko teh tradicionalnih božičnih živali je moralo med letom umreti?

Ali so mnogi ljudje postali tako rekoč zli duhovi za živali gozda, polja, zraka, voda in hlevov? Niso mnogi postali zli duhovi za vso naravo? Kristjan podira drevje ne glede če je pomlad, poletje, jesen ali zima, podobno kot muči, tepe in ubija živali. Kristjani so postali ubijalci in klavci kraljestev narave. Živali pobegnejo pred živalskim kanibalom človekom. Mnogi ljudje to vzamejo kot samoumevno, saj se počutijo kot gospodarji zemlje.

Spremenimo stare tradicije, običaje in letošnji božič naj postane notranje bogat. Odpovejmo se živalskim proizvodom, kajti trpljenje živali in matere zemlje je naše trpljenje, kajti vsi smo eno in izviramo iz enega Boga. Kaj nam pomaga vsa tehnika, če smo naravi obrnili hrbet, ne zavedajoč se, da je samo ona tista, ki nas hrani. Vso trpljenje, ki ga povzročamo živalim in naravi, bomo morali občutiti mi vsi, preko bolezni, ki vsak dan naraščajo, preko naravnih katastrof, ki jih je vsako leto več. Zbudi se človek, naj se tvoje kamnito srce omehča, da v sebi občutiš novo rojstvo, Kristusovo  svetlobo v sebi. Če si pravi kristjan in izpolnjuješ zapovedi, ki jih je dal Jezus Kristus, občutiš vso trpljenje, ki ga povzroča človek in se zaveš enosti in skupnega sožitja z naravo in živalmi.

Ne daj se zapeljevati lepim besedam politikov, cerkvenih dostojanstvenikov, že v bibliji piše: po njihovih delih jih boste spoznali. In kakšen je videti današnji svet? Zemlja in vode zastrupljene, na milijone živali strahotno trpi, kakor tudi mati zemlja, ki kliče: Otroci moji, zakaj me tako mučite, ne morem več prenašati, kar delate z mano. Vso to trpljenje gre v kozmos in nekega dne se bo  vse to zgrnilo na nas in potem bo človek kričal in jokal v nepredstavljivih mukah in se spraševal: Zakaj moram tako trpeti in zopet bomo krivca iskali drugje, obsojali druge. Ne, človek ti si tisti, ki lahko danes, v tem trenutku spremeniš svoj odnos do živali in narave. Vse se začne v malem z enim človekom, ki je spoznal, da je samo on tisti, ki lahko spremeni svet, s tem ko spremeni sebe in svoj odnos do živali in narave.

Prebudi se, kristjan, za živali in naravo, ter  božično novoletni čas preživi s svojo družino v miru in v ljubezni, povezan  z drugimi.

Miela Trefalt iz Ivančne Gorice

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 27. December 2008 ob 18:05 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !