Po katoliškem nauku so vsi muslimani večno prekleti!

Datum objave: 19.12.2008 ob 17:46
Kategorija: miks

»Ocenjujemo, da to prinaša predvsem nestrpnost v naš prostor, tako, da želimo poudariti, da imajo vse verske skupnosti pravico do svojih prostorov, tudi muslimani do džamije,« je ob referendumski pobudi ljubljanskega mestnega svetnika Mihaela Jarca za oddajo 24 ur dejal tiskovni predstavnik slovenske škofovske konference Andrej Saje.

Gospod Saje govori o nestrpnosti, toda hkrati pa ne pove, da je ravno katoliška cerkev najbolj nestrpna do vseh drugih veroizpovedi. Kako aroganten je odnos RKC do drugih ver, lahko preberemo v knjigi Vera cerkve. Ena od dogem katoliške cerkve pravi: »Sveta rimska cerkev, osnovana po besedi našega gospoda in odrešenika, trdno veruje, priznava in oznanja, da ‘nihče izven katoliške cerkve – niti pogan’ niti Žid niti nevernik ali kdor se je ločil iz enotnosti – ne bo deležen večnega življenja, marveč zapade večnemu ognju, ki je pripravljen za hudiča in njegove angele, če se ji (Cerkvi) ne priključi pred smrtjo. Toliko Cerkvi pomeni enost cerkvenega telesa, da cerkvene zakramente daje samo tistim, da se odrešijo, ki ostanejo v njej in da post, darovi, druga pobožna dela in vojna služba krščanskega življenja samo njim prinese večno plačilo. Naj nekdo da še toliko darov, da celo prelije svojo kri za Kristusovo ime, pa vendar ne more biti rešen, če ne ostane v krilu in v enotnosti katoliške cerkve.« Z drugimi besedami: Vsakdo, ki se pred svojo telesno smrtjo ne bo priključil katoliški cerkvi, naj bo večno preklet. Po nauku RKC so torej vsi muslimani, tudi v Sloveniji, večno prekleti in zapisani večnemu ognju.

In kdor zdaj cerkveni sistem primerja z Jezusovim naukom, ne dvomi, da si je ta sistem izmislila, dala in postavila na sceno razdiralna miselnost Bogu nasprotnih moči. Da bi si cerkev zagotovila pozicijo moči, se sklicuje na najvišjo avtoriteto, ki obstaja, na Boga. Zaradi demagoške trditve, da jo je Bog sam postavil, je Petrov stol izbrala za idealno bazo, da na njej izvede vsa nadaljnja prisvajanja. Tako katoliška cerkev v naslednjem izreku o sami sebi pravi: Cerkev ima po svojem božanskem ustoličenju dolžnost, da najvestneje ohrani neokrnjeno in popolno dobrino božanskega verovanja in stalno z največjo vnemo bdi nad odrešitvijo duš. Zato mora izredno natančno in skrbno odstraniti in iztrebiti vse, kar je proti veri ali bi kako drugače lahko škodovalo dušnemu blagru. Zaradi absolutne oblasti, ki jo je božanski tvorec prenesel na Cerkev, ta nima le pravice, ampak celo dolžnost, da kakšnih krivih ver ne le ne trpi, marveč jih prepove in obsodi, če to zahtevata neokrnjenost vere in odrešitev duš.«

Naprej v katoliškem katekizmu: »Podvreči se rimskemu papežu je brezpogojno nujno za odrešitev vseh ljudi: To pojasnjujemo, trdimo, določamo in oznanjamo Mi.« Kdo je papež, kateremu se je za odrešitev »brezpogojno nujno« treba podvreči? Bog ni imenoval zastopnika in »svetega očeta«, Jezus prav tako ne – prav nasprotno, kajti On je rekel: »Samo eden je vaš Oče, tisti v nebesih!« Jasno povedano: Papež, ki sedi na »Petrovem stolu«, tisti torej, ki občasno prestoluje na »Petrovem stolu«, je tisti človek, ki resničnega nauka Jezusa iz Nazareta niti ne uči niti ne udejanja, ampak drastično nasprotno. Papež je odgovoren, da številni ljudje tekom mnogih stoletij niso storili, kar je bila in je Božja volja. Mnogo duš toži celo Jezusa, Kristusa, da so bili v Njegovem imenu okrutno pokončani – kot posledica naukov in navodil »Petrovega stola«. Tako lahko rečemo: Papež je institucionalizirani nasprotnik nauka Jezusa, Kristusa; on je tako rekoč »prerok črnega veličanstva«. Kdor se reši iz teh mahinacij, tako, da izstopi iz cerkve, se počuti resnično odrešenega.

Danica Debeljak, Ptuj

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 19. December 2008 ob 17:46 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Po katoliškem nauku so vsi muslimani večno prekleti!”

#1

No dajte nas zagovorniki in neki novodobni liberalci že nehat hraniti s temi bedarijami o strpnosti. Draga in nadvse spoštovana moralistka. KDO pa je proti molilnici za katerokoli religijo??????? Nehajte nas že vsepovprek, ki ne toleriramo vsakršnih iztirjenih, novih, drugačnih, neslovenskih ipd. klicati kot nestrpne. Draga gospa, tudi če ste muslimanka, niste v religiji, ki bi bila strpna do žensk. Če pa niste, potem draga dama ste absolutno nečista in vsekakor preštudirajte kakšna bo njihova strpnost do vas. Ne gre namreč za Đamijo – torej molilnico. Draga gospa, tukaj gre za državo v državi, kjer naš pravni red nima nobene moči, ne veljave. Tukaj se sme vse po njihovih zakonih, ki niso podobni našim (ne katoliškim ali kake religije, ampak nepodobni slovenskim. Pa izvzamimo mafijo in samomorilce, še vedno…In KDO JE TU NESTRPEN???Vsi objekti (pa ko ste že napisala tako študijo, dajte se sama pozanimati, kateri vse so oz. bodo)so zaprti za vas spoštovana, če ste nečistnica, kljub vaši “strpnosti”. In ko bo zgrajena, kar bo, ker ni vredno žrtvovati življenj, ki bi zagotovo padala – namreč nestrpnost ni na slovenski strani, in ko boste najbrž lahko kmalu na svoje plemenite oči videla kaj se dogaja…Naj VAS PEČE VEST!!in spomnite se vaših gorečih izjav, samo da smo proti. Samo da nima veze z našo tradicijo, samo da ni kršansko…Pa sploh ne gre za to. V resnici nobena religija ni čista, vera je čista. In vsak vernik je spoštovanja vreden in rabi svoj prostor. Ampak življenje v državi pa naj živi kot državljan, po zakonih države!!!! čim bolj normalno življenje vam želim GA: DANICA in dajte malo , samo malo razmisliti o stvareh…tako z svojo glavo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !