Cerkveni cenik mučenja v času inkvizicije

Datum objave: 1.12.2008 ob 20:26
Kategorija: miks

Kot je znano bo cerkev odslej zaračunavala državi tudi storitve duhovne oskrbe v bolnišnicah in zdravstvenih ustanovah. In to kljub temu, da cerkveno premoženje po vsem svetu znaša več tisoč milijard dolarjev, kar jih uvršča na sam vrh najbogatejših podjetij na svetu. Mnoge države lahko samo sanjajo o takšnem bogastvu. Cerkev se je očitno odrekla nebesom, kajti že Jezus je rekel, da prej pride kamela skozi šivankino uho kot pa bogataš v nebeško kraljestvo. Cerkev je do tega neizmernega bogastva v zgodovini prišla v veliki meri po kriminalni poti z ropanjem, ubijanjem, ponarejanju dokumentov, lovov na dediščino. In vse to v imenu Jezusa Kristusa, katero ime cerkev spretno uporablja, da privablja ljudi in jih potem uči povsem nekaj drugega kar je učil in uči največji prerok vseh časov. Poleg tega je del Jezusovega nauka prikrila ali ponaredila.

Mnogi ne vedo, da je cerkev zaračunala celo sežiganje ljudi. V Ceniku mučenja, ki ga je v času Inocencevega pontifikata pripravil nadškof iz Kőlna, je skrbno določil vsote, ki jih morajo družine žrtev plačati papeškim mučiteljem. Posebej je zaračunaval stiskanje palcev, prstov na nogi in nog v primežu. Tako je, na primer, stalo petkrat več, če so žrtvi izrezali jezik in ji v usta nalili razbeljen svinec, kot če so jo samo prebičali. Kaj se je zgodilo s tistimi, ki niso plačali, ni zabeleženo, toda zaračunane cene so čarovnice vsekakor vzpodbudile, da priznajo svoje grehe, preden spravijo sorodnike na beraško palico. In tiste, ki so takoj priznale, so najprej zadavili in šele nato sežgali. Vir: Nigel Cawthorne – Spolno življenje papežev.

Damjan Likar, Ostrožno pri Ponikvi

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 1. December 2008 ob 20:26 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !