Trg svetega Petra v mlaki krvi

Datum objave: 26.11.2008 ob 00:50
Kategorija: miks

Na strani http://www.pozareport.si/?Id=crna_kronika&View=novica&novicaID=9956 je bila objavljena novica o hrvaškem duhovniku, ki je učence verouka žalil z govedom in pretepal.

Nedavno je na najbolj svetem kraju krščanskega sveta zaradi pretepa pravoslavnih menihov morala posredovati policija. Incident se je zgodil v Jeruzalemu, natančneje v cerkvi Svetega groba, stepli pa sta se skupini grških in armenskih pravoslavnih menihov.

Nasilje v vrstah duhovnikov je staro toliko kot cerkev. Naj navedem samo nekaj primerov. Cesare (1475-1507), kardinal in vojaški poveljnik cerkve, je na trgu sv. Petra s sulico pokončal pet bikov. Šestega je obglavil z enim samim zamahom s svojim mečem. Nekega dne je šel tako daleč, da je s palisado ogradil že omenjeni trg in ukazal, naj tja privedejo nekaj jetnikov – moških, žensk in otrok. Nato jim je dal zvezati roke in noge ter se, sam oborožen in na iskrem konju, pognal proti njim v strašen napad. Nekatere je ustrelil, drugi so omahnili pod njegovim mečem in so jih poteptala kopita njegovega konja. Preden je minilo pol ure, je krožil po trgu v mlaki krvi, sam med trupli svojih žrtev. Prav nič manj krvoločen pa ni bil papež Klemen VII., ki je slovel po tem, da zna obglaviti človeka s kopjem. Bil je razvpit surovež. Samo v Ceseni je pobil 4500 ljudi. Pokukajmo še v življenepis papeža Celestina II. (1143-1144), ki je bil po vseh poročilih brutalen sadist. Nekega grofa Jordana je obsodil na strašno smrt: golega so z jermenom privezali na razžarjen železen stol in mu na glavo nasadili razbeljeno krono. Vir: Nigel Cawthorne – Spolno življenje papežev. Še veliko je zgodb o nasilju cerkvenih predstojnikov, ki so se kljub svojim zločinskim dejanjem imenovali kristjani. Tudi danes mnogi tako imenovani kristjani samo govorijo krščansko, mislijo pa kot antikrist. Torej se samo delajo, kot da bi bili kristjani – v notranjosti so divji volkovi.

Slavko Brumen

Retnje 39

p. Križe

Tržič

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 26. November 2008 ob 00:50 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “Trg svetega Petra v mlaki krvi”

#1

Nasilje je staro toliko kot je star človek,ne toliko kot krščanstvo,da vas malo popravim…pravzaprav sta samo krščanstvo in tudi sveta Cerkev nastala šele kot posledica največjega nasilja:tistega,ki je stegnilo roke proti samemu Bogu ter Ga pribilo na križ in umorilo… in,da, še danes smo v svojem ravnanju -žal-pogosto nasilni,tako mi člani Cerkve kot tudi vi,ki nam s svojim ravnanjem in,če drugega ne z grobimi,žaljivi besedami-to je z nasilnimi metodami metodami!… na vse kriplje in pretege nasprotujete ter nas hočete eliminirati iz javnega nastopanja,torej iz življenja..a z nasiljem se nasilja ne bo nikoli dalo eliminirati…če želite mir in dobro,ju torej začnite…

#2

Prosim za vaš odgovor!

Zgoraj v članku ste natipkali, da je duhovnik žalil veroučence z govedom. Kaj pa porečete na žalitve posvetnih delavcev, v srednji šoli, da žali dijake z ščurki, izmečki in podobnim? Da, to se je zgodilo pri predmetu matematika. Povejte kako bi okarakterizirali takšnega profsorja matematike. Ko vidim da imeta tak pristop do duhovnikov, med tem pa, tudi tisti, ki bi morali prav tako delovati v dobro otrok in jim podajat znanje, jih zako psihično maltretira.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !