Predsednik nove vlade prosi za sprejem pri nadškofu

Datum objave: 23.11.2008 ob 21:57
Kategorija: miks

Pred kratkim je bila v medijih objavljena novica, da je novi predsednik vlade Borut Pahor, po lastnih besedah, »poklical v urad gospoda nadškofa Alojzija Urana in ga prosil za sprejem, še preden bo državni zbor odločal o novi vladi«. Mnogi bi rekli, da gre za dobro potezo, vendar pa je vprašanje, ali je temu res tako.

Borut Pahor je predsednik vlade suverene države. Predsednik vlade je del države, po drugi strani pa jo tudi zastopa. Zato mora delovati v interesu države in ljudstva. Njegova dejanja ne smejo biti v škodo države. Zato predsednik vlade ne more prositi za sprejem pri nekem uslužbencu verske skupnosti, ki je zasebna organizacija. Če to naredi, se postavi vprašanje, ali ni s tem prekoračil svojih pristojnosti in pokazal tudi lakajstvo do cerkve. Če katoliška cerkev meni, da se Slovenija do nje obnaša nezakonito ali neprimerno, lahko zaprosi za sprejem pri ustreznih organih Slovenije. Nerazumljivo pa je, da predsednik vlade prosi za sprejem pri kleriku verske skupnosti, ki po svojem nauku sploh ne priznava pravnega reda Slovenije, če nasprotuje njenim evangelijem in katere nauk je zaradi svoje nasilnosti v mnogih delih v nasprotju s slovensko ustavo. Cerkev npr. sploh ne priznava pravice do življenja, kar je v direktnem nasprotju s 17. členom ustave, saj predpisuje za mnoge moralne prekrške celo smrtno kazen. Poleg tega pa otrokom ne priznava svobode vesti, kar je v direktnem nasprotju z 41. členom ustave, saj krsti otroke brez njihovega soglasja. Ali je tudi predsednik vlade ujetnik miselnega vzorca, da je država konj, cerkev pa jezdec. Torej, da cerkev vodi državo. Če je temu tako, se Sloveniji oz. ljudstvu slabo piše.

Kako se bo predsednik vlade, ki prosi za sprejem pri kleriku, zoperstavil grobim napadom cerkve na Slovenijo, ki smo jim bila priča v preteklosti in jih lahko pričakujemo tudi v tem mandatu. In ti so se že začeli. Še preden je bila izvoljena nova vlada, je katoliška cerkev po škofu Stresu že udarila po Sloveniji in jo obtožuje, da bo grobo, grdo, škodljivo manipulirala in politizirala s cerkvijo. Ali bo ob takšnih cerkvenih napadih predsednik vlade telefoniral v urad nadškofa in ga ponižno prosil za sprejem, ali pa bo v okviru svojih pristojnosti zaščitil Slovenijo in katoliški cerkvi povedal, kar ji gre.

Zadnji čas je, da državni organi zaščitijo Slovenijo. Zadnji čas je, da zahtevajo do katoliške cerkve, da uskladi svoj nasilni in protiustavni nauk s slovensko ustavo. In če tega sama ne stori, naj uporabijo 12. člen Zakona o verski svobodi in s pomočjo sodišča prepovedo delovanje katoliške cerkve, dokler ta ne uskladi svojega nauka in dejanj s slovensko ustavo. Seveda je to tudi naloga novega mandatarja Pahorja.

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve:

Zanj Janja Škrjanc, predsednica in

Vlado Began, pooblaščenec društva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 23. November 2008 ob 21:57 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

3 komentarjev na “Predsednik nove vlade prosi za sprejem pri nadškofu”

#1
Rado

Povsem jasno. Pahor lahko Uranu le predlaga srečanje, ali ga pa povabi na sprejem. Prošnja za sprejem bi bila primerna le, če bi šlo za predsednika Republike.

#2

No.prošnja za sprejem pomeni v političnem življenju in kominiciranju ćisto osnovno vljudnost,ki je sploh predpogoj za možnost sporazumevanja in strpno komunikacijo!!! Očitno je jezik,ki ga poznata vidva.g.Janja in g.Vlado,čisto nasproten tem temeljnim normam…?Morda pa vajine težave v odnosu z nami izhajajo prav odtod?

#3

Doris, motiš se. V meddržavnih odnosih se spoštuje protokol. Gostitelj, recimo francoskega zunanjega ministra, je naš zunanji minister, ipd. Enaki po rangu, z enakim.

Ali npr. naš zunanji minister POKLIČE k sebi hrvaškega veleposlanika V Sloveniji in mu izroči noto.

ipd.

Avtor gornjega članka je čisto prav zapisal.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !