Zamenjava

Datum objave: 15.11.2008 ob 01:09
Kategorija: miks

Objavljam zanimiv in ob odhodu sedanje milo rečeno pro-katoliške vlade zelo aktualen javni poziv g. Aleksandra Markovčiča:

Zamenjava

Vodstvu strank, poslanskim skupinam, članom povezav

Spoštovani.

Zavedam se tega, kako je dosedaj RKC  preko svojih apologetov v državni upravi in s podporo zadnje vlade ter parlamenta vstopila v državo oz. predvsem v njeno blagajno. Javno opozarjam na njeno dvoličnost in dvoličnost njihovih nosilcev v državni upravi. Član vatikanske države dr.Šturm je odšel. Toda ostali bodo sedaj postali mirnejši, da ostanejo na dosedanjem delovnem mestu.

Med njimi še posebej izstopa dr.Čepar. In prav zaradi njega je to pisanje. Poudarjeno “zaklet” pripadnik RKC. Zagotovo niso v pozabi njegovi javni nastopi ali zapisi. Človek, ki je na  delovnem mestu direktorja Urada za verske skupnosti-vladnega segmenta, bi moral biti za pravilno in uspešno delo religiozno  nevtralen delavec. Še v Drnovškovih časih sem pričakoval njegovo zamenjavo. Žal zaman. Zato smatram sedanjo vlado, ki jo zavezuje nevtralni odnos do različnosti religij in spoštovanje ustave, dolžno  izvršiti njegovo  zamenjavo. Ima obilo razlogov za to: Neenakopravno obravnavanje verskih opredelitev; izrabo delovnega mesta za vlogo na tožilstvo na državni račun pri zaščiti osebne verske opredelitve. Na vloge za registracijo drugih verskih prepričanj ne odgovarja ali pa morajo neskončno dolgo čakati na odgovor. V državno breme prireja posvetovanja izključno katoliških apologetov; nespoštovanje izreka sodišča pri registraciji verske skupnosti; izključitev sociologov religije iz javne konfrontacije ter še in še……….. !!!

Lahko upam, da bo  predlagano realizirano v obdobju delovanja vaše vlade?  Zatrjujem, da sem pri tej želji samo eden od mnogih sodržavljanov, tudi versko opredeljenih, ki izražajo enako mnenje.

S spoštovanjem

Aleksander Markovčič

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 15. November 2008 ob 01:09 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Zamenjava”

#1

G.Markovič,će je bilo vse tako nelegalno in protizakonito,zakaj niste uporabili pravnih sredstev in legalnih poti za odpravo napak?! Zakaj moramo mi vsi poslušati vaše”jadikovke”?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !