Papež Benedikt XVI. očitno podcenjuje ljudi!

Datum objave: 26.09.2008 ob 13:24
Kategorija: miks

Na nedavnem obisku v Franciji je papež Benedikt XVI. obsodil nenasiten pohlep sodobnega sveta, ob tem pa poudaril, da je ljubezen do denarja vir vsega zla. Gre za neverjetno škandalozno izjavo, če pomislimo na vso neizmerno bogastvo te organizacije. Papež je to izjavo podal kljub zavedanju, da mnogi ljudje po celem svetu vedo za neizmerno bogastvo katoliške cerkve. Ali pa je bila ta izjava namenjena revnim in neizobraženim, saj cerkev najlažje manipulira prav s to skupino ljudi. Ti ljudje morda še ne vedo, da je skupno premoženje RKC nepredstavljivo veliko, po celem svetu je zagotovo več tisoč milijard evrov, katero se iz dneva v dan še vedno povečuje. In v to vrednost niti niso vštete umetnine, ki krasijo mnoge cerkvene nepremičnine. Vrhovni upravitelj in oskrbnik tega neizmerno velikega premoženja je papež. Ena oseba torej upravlja z vrednostjo oz. bogastvom, o katerem lahko večina držav samo sanja.

Katoliška cerkev po svetu: najbogatejše podjetje

1. KC je največji nedržavni zemljiški posestnik zahodnega sveta. V Nemčiji je cerkev z 8,5 milijardami m2 največji zemljiški posestnik. V ZDA in Italiji ima več kot 1 milijon hektarov njivskih površin, v Španiji, Portugalski in Argentini poseduje okoli 20% vseh njivskih površin.

2. KC v Nemčiji ima 400 milijard evrov vredno premoženje (celoten letni proračun Slovenije je okoli 9 milijard evrov).

3. KC je največji nepremičninski posestnik. V Rimu je že skoraj 1/3 vseh stavb v posesti cerkve. V drugih italijanskih mestih in tudi v Nemčiji je stanje podobno.

4. Zlate rezerve Vatikana so bile leta 1952 po velikosti druge na svetu, takoj za ameriškimi, in so znašale 3,5 milijarde evrov. Kakšno je stanje danes?

5. KC je danes največji verski gospodarski koncern na svetu in močno angažiran na področju nepremičnin, kemije, elektronike … ter soudeležen pri velikem številu gigantskih firm (BASF, BMW, DEAG, Bayer, Siemens, General Motors…) . Samo v Nemčiji ima okoli 100 milijard evrov kapitala in naložb, delnic in vrednostnih papirjev.

6. KC poseduje mnoge banke. Znan je primer italijanske banke Intesa, ki združuje katoliške denarne ustanove in se je združila z banko San Paolo Imi v največjo banko v Italiji in eno največjih v Evropi.

7. Premoženje nemške Karitas je po podatkih iz leta 1995 znašalo 65 milijard evrov.

8. KC ima v lasti tudi večje število tiskovnih agencij, časopisov, revij, radijskih in televizijskih postaj oz. hiš.

Vrhovni upravitelj in oskrbnik tega neizmerno velikega premoženja je papež. Ena oseba torej upravlja z bogastvom, o katerem lahko večina držav samo sanja.

Milena Savnik, Ljubljana

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 26. September 2008 ob 13:24 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Papež Benedikt XVI. očitno podcenjuje ljudi!”

#1

Zakaj se pri premoženju govori o KC in ne RKC? Mogoče zato ker želi avtorica navesti čim višje zneske (in s tem združi vse katoliške cerkve v eno), kasneje pa želi zavajati s tem, da ima poglavar RKC (ki je poglavar zgolj RKC) vpliv na premoženje celotne KC?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !