Volitve in Rimskokatoliška cerkev

Datum objave: 18.09.2008 ob 12:35
Kategorija: miks

 

                                       Volivci pozor!

 

Bližajo se volitve poslancev v državni zbor. Mnogi na volitvah volijo tiste kandidate za poslance oz. stranke, ki so tako ali drugače povezani s katoliško cerkvijo oz. krščanskimi vrednotami ali tradicijo. Dobro pa bi bilo, da bi volivci premislili, preden volijo tiste, ki so povezani s cerkvijo. Vprašanje namreč je, kaj se skriva za »krščanskim«. Dobro ali pa kaj drugega?

 

Modro bi bilo, da bi volivci premislili ali bodo podprli tiste, ki s svojimi povezavami s cerkvijo podpirajo hude negativnosti, ki so v cerkvi in se jim ta noče odreči. In ne samo to, cerkev deluje tudi protiustavno, saj ne priznava slovenskega pravnega reda, če je v nasprotju z evangeliji, ne priznava mnogih človekovih pravic, npr. pravice do življenja in svobode vesti, v Sloveniji deluje politično, čeprav ima status tuje države. Cerkev poziva k poboju tistih, ki storijo moralne prekrške in ki jih biblija kaznuje smrtjo, krsti dojenčke, s čimer jim jemlje ustavno garantirano svobodo vesti. Razen tega niti ne priznava celovitega izstopa, kar tudi pomeni, da je krščenec „večno“ vernik cerkve, posledica tega pa je, da ima kljub formalnemu izstopu še vedno obveznosti do cerkve – tako mora npr. še po izstopu ubogati klerike.

 

Dejstvo je, da cerkvi še vedno uspeva velika prevara ljudi, ki hrepenijo po krščanskih vrednotah. Poslužila se je pojmovne prevare in naredila enačbo: Kristus = dobro, krščansko = dobro, zatorej krščanska stranka ali krščanske vrednote = dobro. Seveda pa zgoraj opisano krščanstvo nima nobene zveze s Jezusom, za katerega je iz zanesljivih zgodovinskih virov dokazano, da je bil pacifist, vegetarijanec, prijatelj živali in narave in se je dosledno ravnal po zlatem pravilu: »kar ne želiš, da ti drugi storijo, ne stori ti njim«. Cerkev je svoje verske nazore in poganske kulte pripisala Jezusu, zato njeni pripadniki verjamejo, da je cerkev krščanska. Dejstva kažejo drugače. Ljudje so dolga stoletja pustili cerkvi, da jih indoktrinira in z njimi manipulira. Sedaj je velika priložnost, da se to konča. Velika cerkvena prevara je razkrinkana.

 

Ali bo poslanec, ki podpira organizacijo, ki deluje proti slovenski ustavi, deloval za blaginjo Slovenije? Ali pa bo deloval v korist cerkve? V čigavo korist bo npr. deloval sedanji zunanji minister Rupel, ki kandidira na listi SDS in ki se je pred kratkim udeležil maše v kraju, kjer kandidira, čeprav sicer ne velja kot človek, ki bi bil blizu cerkvi oz. ki hodi v cerkev samo na povabilo. Ali je to verodostojno? Očitno je, da išče podporo pri cerkvi in če bo izvoljen, se ji bo moral verjetno tako ali drugače oddolžiti. Slovenija je na pravi poti je slogan, pod katerim nastopa na volitvah SDS oz. Rupel. Ali je Slovenija res na pravi poti, če se povečujejo revščina, cene hrane in energije, plače pa padajo? Ali ni to voda na mlin cerkvi, ki podpira delitev družbe na revne in bogate? Ali želi biti kdo reven?

 

V mandatu sedanje vlade ni bilo nič storjenega, da bi se končala ukinitev ustavnega načela ločitve države od cerkve. Iz pohval, ki so jih vladi izrekli nekateri vidni cerkveni kleriki, je tudi mogoče razbrati, da obstaja povezava med sedanjo vlado ter cerkvijo in v kolikor ob takšnih povezavah sedanja vlada dobi še en mandat, je velika verjetnost, da bo Slovenija postala odročna vatikanska provinca. Zato se je potrebno temu upreti. Sicer se lahko tudi zgodi, da bo napis Slovenija na mejnih prehodih zamenjan z napisom Vatikanska provinca Slovenija.

 

 

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve:

Zanj Janja Škrjanc, predsednica in

Vlado Began, pooblaščenec društva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 18. September 2008 ob 12:35 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

3 komentarjev na “Volitve in Rimskokatoliška cerkev”

#1

Ljudje dragi,če bi hoteli na volitvah podpreti zgolj tiste,ki niso povezani s Cerkvijo,bi zelo težko sesetavili parlament:velika večina kandidatov je namreč krščena,gotovo so to bili njihovi predniki,za povrh živijo poleg cerkva itd.in še bi lahko naštevali. Naša in moja Kristusova Cerkev se je dotaknila čisto vsakega Slovenca,tudi vsakega izmed vas,tudi vaju,Janja in Vlado,če ne drugače, zagotovo preko molitve…pa vsega ostalega stvarstva tudi!

#2
tommb

žal se je tudi mene, a je že tako, da te krstijo, ko se še ne moreš braniti. Ko odrasteš in nočeš biti vernik in član RKC, hujskajo vse vključno tvoje starše proti tebi … res je v času nasilnega pokristjanjenja Poganov so uničili skoraj vse kar je nekrščanskega in sedaj imamo neverniki težave in se nam dogajajo krivice!

#3

Sploh se ne gre za korist in ni se nam potrebno bati nobenih takih napisov kot je vatikanska provinca Slovenija. Mislim, da je bistvo vsega, da cerkev in država že od nekdaj sodelujeta. Pač ena drugo blagoslavljata, po domače. Država cerkev z denarjem, cerkev državo (vključno z verniki) z blagoslovi od Boga. Ostali naj bi bili izključeni od vseh milosti. Nobena več pa mislim da ne dela za blaginjo ljudi, sploh bolj jih zanimajo neke moralne sodbe in zato ugled kakor duhovne vrline, med katere spada ljubezen, predvsem do sebe in po nas do drugih. Ne vem sploh, če se učenja evangelijev skladajo z učenji RKC. Menim, da še kar naprej učimo moralo smrti namesto življenja. Moralo ločitve namesto enosti.

Nismo ogroženi od Cerkve, v bistvu smo ogroženi od družbe, ki smo jo zgradili in ima bolj malo opraviti z ljubeznijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !