Ideologija smrti in volitve

Datum objave: 26.08.2008 ob 23:43
Kategorija: miks

                                           Tiskovno sporočilo

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja so se oglasili tudi nekateri katoliški škofje. Nadškof Uran je dejal, da je Slovenijo zajela »ideologija smrti«, saj je bilo v zadnjih 20 letih opravljenih okoli 300.000 splavov, temu se letno pridruži še kakšnih 500 samomorov, več kot 300 žrtev prometnih in drugih nesreč, zasvojenost z mamili in okrog 170.000 težkih odvisnikov od alkohola. Bolj ali manj podobno so govorili še nekateri drugi škofje.  

Nesporno je, da je v Sloveniji veliko število nenaravnih smrti in raznih zasvojenosti. Zato bi bilo mogoče celo pritrditi nadškofu Uranu, da je Slovenijo zajela »ideologija smrti«. Seveda Slovenija v tem pogledu ni izjema, bolj ali manj je to značilnost celotnega zahodnega sveta. Ob ugotovitvi o »ideologiji smrti« pa bi se bilo potrebno vprašati, kdo je odgovoren zanjo in kdo je v njej najbolj udeležen.  

V Sloveniji je religija okolja katoliška vera. Tako je katoliška cerkev tudi cerkev okolja. Večino prebivalcev v Sloveniji je vernikov katoliške cerkve. Verjetno je teh vernikov kar kakšnih 70 do 80 odstotkov slovenskih državljanov.  Iz tega dejstva izhaja zelo jasen in logičen zaključek: v »ideologiji smrti« so, vsaj statistično, najbolj udeleženi katoliki. Največ samomorilcev je torej med katoliki, največ raznih odvisnikov je med katoliki, največ storilcev prometnih nesreč je med katoliki in podobno. Med katoliki je tudi največ pedofilov. Ne gre samo za pedofilijo klerikov, temveč tudi pedofilijo »navadnih« katoliških vernikov. Seveda je daleč največ splavov, ki jih cerkev najbolj obsoja in jih proglaša za smrtni greh, ravno pri katolikih. Za »ideologijo smrti«, ki po cerkvenih besedah vlada v Sloveniji, je očitno, glede na prevladujoč položaj katoliške cerkve v Sloveniji, bolj ali manj odgovorna ravno katoliška cerkev. In v njej jo je tudi največ. Njeni verniki tako ali drugače zasedajo, vsaj statistično, tudi večino najpomembnejših mest v družbi. 

Mogoče se je vprašati, kakšen nauk ima katoliška cerkev, da so njeni člani, gledano vsaj statistično, glavni protagonisti »ideologije smrti« oz. da pri nas prevladuje omenjena ideologija. Cerkveni nauk temelji na bibliji. Ta vsekakor vsebuje nekatera zelo etična načela, npr. Deset zapovedi, vendar pa je v njej veliko hude nemorale in nasilja. Vsebuje namreč sovraštvo do drugače mislečih, mučenja, posilstva, množično pobijanje žensk, otrok in starcev, genocid, grozljive metode ubijanja in podobno. Gre za vsebine, ki hujskajo k hudodelstvu, rasnemu in drugemu sovraštvu ter vojni. Vse to cerkev uči oz. prakticira že na stoletja. Spomnimo se samo krvave cerkvene zgodovine. Zato je ta ideologija postala del družbene zavesti in podzavesti mnogih, ki jih je cerkev indoktrinirala s svojim naukom. Ker je biblija v celoti, torej tudi s krvavimi deli, še vedno del uradnega krščanskega nauka, nasilna indoktrinacija družbe teče dalje. Kaj je posledica tega? »Ideologija smrti«, ki pa se ne kaže samo v splavih, samomorih, …temveč še kje drugje. Ni čudno, da sta se obe svetovni vojni, ki sta povzročili toliko gorja, začeli ravno v deželah, kjer je bila biblija praktično v vsaki hiši. Ali niso kristjani vrgli celo dve atomski bombi, ki sta pobili na stotisoče ljudi!? 

Bližajo se volitve v državni zbor. Na teh volitvah bodo sodelovale razne stranke. Mnoge med njimi so tako ali drugače povezane s katoliško cerkvijo. Zato bi bilo dobro, da bi se vprašali, ali je modro voliti stranke, ki so tako ali drugače povezane s cerkvijo, katere nauk je podlaga za »ideologijo smrti« in ki niti ne priznava slovenskega pravnega reda, če je v nasprotju z njenimi evangeliji, ki s krstom dojenčkov prisilno novači svoje člane in ne omogoča popolnega izstopa ter ki ljudem sploh ne priznava pravice do življenja. Kar vse je v globokem nasprotju s slovensko ustavo. Znan je rek: povej mi, s kom se družiš in potem ti, kdo si. 

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve:

Zanj Janja Škrjanc, predsednica in

odvetnik Vlado Began, pooblaščenec društva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 26. Avgust 2008 ob 23:43 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Ideologija smrti in volitve”

#1
kinkitone

Jaz sem za naše.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !