Cerkev bo izključila vse pedofile!

Datum objave: 30.04.2008 ob 21:40
Kategorija: miks

                                       Tiskovno sporočilo

Papež Benedikt XVI. se je pred kratkim vrnil iz obiska v ZDA. Pomemben del tega obiska so   sestavljala tudi vprašanja v zvezi s pedofilijo in škodo, ki jo je zaradi tega imela katoliška cerkev. Tako je morala do sedaj izplačati že okoli 2 milijardi dolarjev odškodnin, zaradi česar so morali zapreti 700 župnij, 5 škofij pa je celo bankrotiralo. Samo v ZDA naj bi bilo med otroci okoli 5000 žrtev.  

Po poročanju medijev je papež med obiskom dejal, da ga je sram in da ne bo več dovolil pedofilije v katoliških vrstah, ker je to nedopustno in v nasprotju s cerkvenimi nauki. V cerkvi ne more biti več prostora za pedofile in da bodo iz nje izključili vse pedofile, je še poudaril papež.    

Omejene papeževe besede so jasne. Glede na te besede mora katoliška cerkev sedaj iz svojih vrst izključiti vse duhovnike, ki so spolno zlorabljali otroke. Ni dovolj, da duhovnikom odvzame kleriški stan, temveč jih mora izključiti iz same cerkve. Seveda pa se s tem izključitve zaradi pedofilije ne bodo končale, saj je papež govoril o izključitvah vseh pedofilov in ne samo duhovnikov. Katoliška cerkev bo tako morala iz svojih vrst izključiti tudi tiste svoje člane, ki spolno zlorabljajo otroke, pa niso duhovniki. Ker je v zahodnih družbah, posebej tam, kjer prevladuje katoliška cerkev, mnogo pedofilije in ker je tam večina prebivalstva katoliške vere, bo izključitev kar mnogo. Statistično gledano je verjetno na 10 pedofilskih primerov v povprečju kakšnih 6 primerov, kjer so storilci katoliki, ali kleriki ali laiki, saj je takšen tudi odstotek katoliških vernikov med celotno populacijo. Glede na takšno statistiko je v katoliški cerkvi ogromno pedofilije, ki pa je očem skrita, saj se govori samo o pedofiliji duhovnikov. Ker pa katoliško cerkev sestavljajo tako katoliki kleriki (duhovniki, škofi, …) kot tudi katoliki laiki (torej „navadni“ verniki) je jasno, da je potrebno smatrati spolne zlorabe otrok, ki jih izvršujejo katoliki laiki, tudi kot pedofilijo v katoliški cerkvi. Očitno čaka papeža mnogo dela, da bo očistil cerkev vseh tistih vernikov, pa naj si bodo to duhovniki ali „navadni“ katoliki, ki spolno zlorabljajo otroke.   

Izključitev iz katoliške cerkve v bistvu pomeni izobčenje oz. prekletstvo. Tega prekletstva, ki po nauku katoliške cerkve pomeni večni pekel z večnimi mukami, bodo torej deležni tako duhovniki kot tudi navadni katoliki, ki zlorabljajo otroke. Ob vsem tem pa se zastavlja vprašanje, kakšen nauk ima katoliška cerkev, da lahko sploh pride med njenimi člani do pedofilije in kakšne krute kazni ima za ta dejanja. 

Omenjena stališča papeža so lahko, vsaj tako je videti, pomemben korak v borbi proti pedofiliji v cerkvenih vrstah. Ker pa so papeži mojstri in po navadi govorijo všečno ljudem, pa tudi medijem, je veliko vprašanje, ali niso papeževe obljube o izključitvi vseh pedofilov iz cerkve samo prazne besede? Ne nazadnje bi to lahko že zdavnaj storil, saj gre za dejanja, ki nasprotujejo, po papeževih lastnih besedah, cerkvenim naukom in javnosti povedal vsa imena, za začetek mogoče pedofilskih duhovnikov, ki jih je izključil oz. izobčil. 

Po dejanjih jih boste spoznali, je pomembno načelo katoliškega nauka. Zato dokler javnosti ne bodo sporočena npr. imena izključenih duhovnikov, so papeževe obljube samo prazne besede in nič drugega, kajti papeži mnogokrat govorijo eno, delajo drugo. Tako se tudi sedanji papež javno zavzema za mir v Iraku, vendar pa ima tam v okviru ameriške vojske svoje vojaške kurate, s čimer nedvoumno podpira vojno v Iraku. Ratzinger, ki je leta 2001 zahteval od škofov molčečnost glede pedofilije, sedaj označuje odziv ameriških škofov na pedofilske afere kot poraznega, čeprav so samo sledili njegovemu ukazu. Kakšna dvoličnost. 

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve: zanj Janja Škrjanc, predsednica in odvetnik Vlado Began, pooblaščenec društva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 30. April 2008 ob 21:40 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

5 komentarjev na “Cerkev bo izključila vse pedofile!”

#1
Hotimir

po moje ni problem pedofilija ampak denar. Tako kot vedno pri RKC. Če bodo to uresničili, bo zmanjkalo fajmoštrov :)

#2

Kontracepcija v tem smislu je strošek za družinski proračun. Prešuštvo pa itak. ;-)

#3
nevenka

……tudi jaz študiram, da bodo potem imeli resen kadrovski primankljaj. Najbrž res tehtajo, kaj jim odžre več denarja, pradon, vernikov.

#4

Eh, kaj se sploh obremenjujete s temi verskimi blazneži.

#5

Janja,Vlado,ker so v vojnah na terenu tudi zdravniki,to po vajinem mnenju najbrž pomeni,da je medicina zločinska organizacija,mar ne?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !