Slovenci, Katoliška cerkev in homoseksualci

Datum objave: 16.04.2008 ob 19:06
Kategorija: miks

                  Tiskovno sporočilo

V članku Tretjina Slovencev proti pravicam homoseksualcev, ki je bil objavljen v dnevniku InDirekt  dne 29.3.2008, je bilo zapisano, da je skoraj tretjina Slovencev proti pravicam homoseksualnih parov v Sloveniji. V istem članku je bilo zapisano tudi, da je peticijo za ohranitev tradicionalne družine podpisalo 88 posameznikov in pripadnikov Rimskokatoliške cerkve, od katerih, kakor še piše v omenjenem članku, večina nima družine oz. živi v celibatu.

 Podatek, da je skoraj tretjina Slovencev proti pravicam homoseksualnih parov, je zaskrbljujoč, kajti homoseksualci so skupina ljudi, ki jim gredo v smislu 14. člena Ustave RS enake pravice kot ostalim državljanom oz. družbenim skupinam. Vendar pa to ni nič proti temu, kakšen odnos ima do homoseksualcev Katoliška cerkev (KC). Ta namreč tem ljudem ne priznava niti temeljne pravice do obstoja, kar pomeni, da so njihova življenja lahko celo ogrožena.

 „Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo; naj bosta usmrčena; njuna kri pade nanju”, je zapisano v tretji Mojzesovi knjigi (3 Mz 20,13). Po katoliškem nauku, ki temelji na Bibliji, je torej potrebno usmrtiti homoseksualce. Ker KC smatra Biblijo za pristno božjo besedo, ki jo je potrebno izpolnjevati v vseh časih in vsepovsod („Vso besedo, ki vam jo zapovedujem, vestno izpolnjujte; ničesar ji ne dodajaj in ničesar ji ne odvzemaj!“ (5 Mz 31,1)), kar je dolžnost vseh katolikov (kanon 211 Zakonika cerkvenega prava: „Vsi verniki imajo dolžnost in pravico prizadevati si, da se bo božje oznanilo odrešenja bolj in bolj širilo med vse ljudi vseh časov po vseh krajih zemlje), je jasno, da Katoliška cerkev ne priznava homoseksualcem pravice do življenja. To pa je v nasprotju s slovensko ustavo, ki v 17. členu določa, da je človekovo življenje nedotakljivo.

Gre za nekaj neverjetnega, kajti v 21. stoletju, in to tudi v Sloveniji, obstaja organizacija, ki svobodno odločitev neke osebe oz. njeno spolno drugačnost, kaznuje s smrtjo. Seveda si KC sedaj ne upa izvrševati smrtnih obsodb nad homoseksualci, ki bi jih sicer morala glede na besede svojega boga, saj politične razmere in družbena klima temu niso naklonjene. Cerkev se torej nasilju ne odpoveduje prostovoljno in je zato znani filozof Karl Jaspers upravičeno svaril pred nevarnostjo, da bi vsak čas lahko spet zagorele grmade, če bi politične razmere to dovolile.

 Homoseksualci so torej žrtve Katoliške cerkve, saj jim ta ne priznava niti osnovne pravice, to je pravice do življenja. Nerazumljivo je, da slovenska država na takšen protiustaven nauk ne reagira in zaščiti te ljudi. Ali mogoče zato, ker je pod močnim vplivom katoliške ideologije, ta se je namreč skozi stoletja izgrajevala v zahodni družbi in tudi v Sloveniji, in državni predstavniki sploh ne poznajo v mnogih deli izjemno krvavega biblijskega nauka? Nerazumljivo je, kako lahko predstavniki države hodijo k verskim obredom KC, če ima ta protiustaven nauk in če je država po ustavi ločena od cerkve. S svojo prisotnostjo npr. pri maši potrjujejo tudi starozavezni ukaz katolikom: „Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo; naj bosta usmrčena; njuna kri pade nanju.” Potrjujejo torej cerkveno smrtno obsodbo nad homoseksualci, ki bi jih po državnem pravu morali pred takšnim naukom ravno zaščititi.

 Kako dolgo bo slovenska država še hlapec cerkve? Kdaj bo država začela ščititi svoje državljane, ki jih cerkveni nauk in cerkvena dejanja ogrožajo? Kdaj bo nehala financirati širjenje v mnogih delih  protiustavnega in krvavega katoliškega nauka, kar počne s financiranjem Teološke fakultete, katoliških gimnazij, vojaških kuratov in podobno. Kdaj bo zaščitila tiste najšibkejše, to je dojenčke, ki jih KC krsti pod grožnjo večnega pekla, jim tako odvzame svobodo vesti ter jih s tem naredi za prisilne člane cerkve?

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve:

Zanj Janja Škrjanc, predsednica in

odvetnik Vlado Began, pooblaščenec društva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 16. April 2008 ob 19:06 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

5 komentarjev na “Slovenci, Katoliška cerkev in homoseksualci”

#1
nichiren

še dve generacije pa bo cerkev tam kjer spada-v pozabi

#2

MOLIO BI VAS AKO IMA NEKO DAMI POSALJE OD SPONZORA ILI DONATORA,CARITASA DAMI PSALJE DIJABION,DIJABETIKER,VITAMINE, MULTIVITAMINI,I MINERALI,HERBALIFE,USA GRATIS POSTO SAM OBOLEO IMAM DIJABETIS TIP2 I VISOK PRITISAK,I DEBEO,I REKLAMNI MATERIJAL NEKU MAJCU,KAPU,TORBU I ZASTAVU SLOVENIJEI I MI SMO POTOMCI SLOVENCOV KISU ZIVELI,U SRBIJU.ZAHVALJUJEM AJDOVNIK IVAN UL ZEMUNSKA BR 15/3 11070 NOVI BEOGRAD SRBIJA http://www.dijabeta.org http://www.drustvosava.org

#3
knjizni molj

Vse je že povedano – le dobre knjige je treba brati. Zato citiram: »Kako je možno, s kakšnimi argumenti – ja, zares, kako je možno, se sprašuje posameznik, ki sledi srcu in pameti – zagovarjati homoseksualnost? Tako kot ni argumenta – ni resničnega argumenta – za, recimo, odpravljanje vode s planeta Zemlja (nasprotno, to bi pomenilo izginotje vsega živega), tudi ni argumenta za homoseksualnost (pomenilo bi izumrtje človeške vrste, do tedaj pa neznosno deestetizacijo in brezdušnost človeka in sveta). Kako pa je možno, da smo brez enega samega argumenta v kratkem času »prevzgojili« dve tretjine otrok in mladostnikov? … Z »lepljivim« linearnim humanizmom nas je evropska pamet pripeljala do vseobsegajoče in zastrašujoče relativizacije. In crknjena vest bo kmalu dopovedovala, da lahko razpravljamo o seksu z dojenčkom ali z živaljo – vse je relativno –, o ubijanju zaradi zabave – zakaj se ne bi zabavali malo drugače. In najbolj »pluralni« to že počnejo. In tako naprej. Evropska pamet bo povedala, da so ta stališča »neobhodna za kulturni pluralizem na Slovenskem« (Aleš Debeljak o knjigi Tok/protitok).« (Anej Sam: Kam greš, Evropa, str. 173, 176)

#4

MOLIM VAS DAMI POSALJE TE REKLAMNI MATERIJAL,VASIH PROIZVODA,NAJBOLJI BREND MOJE LEPE DEZELE,NEKU REKLAMNU MAJCU,I KAPU,VASE FIRME,KOMPANIJE,MISMO,PTOMCI SLOVENCEV KI SU ZIVELI U SRBIJO.ZAHVALJUJEM AJDOVNIK IVAN UL ZEMUNSKA BR 15/3 11077 NOVI BEOGRAD SRBIJA http://www.chlebadama.pl a-ivan@eunet.rs

#5

Please You Mews Best For DIABETIS,2 At To nourish,CAJEVIMA,VITAMINIMA,ALTRRATIVNOJ-MEDECINI,And LEKOVIMA,ZITARICAMA,ZDRAVOJ-To supply with means of living,MORSKIM PLODOVIMA,MASLINAMA,PCELARSTVU,VOCEM And POVRCEM,SLATKIM Product,Been-Program,MLECNI Product,Wine,Beer,Adjure BI Draught POSALJE Those Advertising Catalog,About PROIZVODIMA From Program For And KOIJE Best BREND Product For DIABETIS,2 DABI Know Are Yes KUPUJEM,From Program For Diabetes,2-At PRODAVNICAMA,ZAHVALJUJEM a-ivan@eunet.rs AJDOVNIK IVAN UL ZEMUNSKA BR 15/3 11077 Meta Belgrade Serbia http://www.chlebadama.pl

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !