Kitajski kardinal ne pozna svoje lastne Biblije

Datum objave: 4.04.2008 ob 17:15
Kategorija: miks

Ob eni izmed 14 postaj križevega pota je kitajski kardinal iz Hongkonga Joseph Zen zapisal, da je bil Poncij Pilat, rimski upravnik Jeruzalema v času križanja Jezusa Kristusa, ki je križanje tudi določil, simbol vseh tistih, ki oblast izrabljajo kot instrument moči in pri tem ne upoštevajo pravice.

Gospod Zen, ne samo v preverjenih zgodovinskih dokumentih, ampak predvsem v vaši Bibliji, za katero trdite, da je Božja beseda, lahko preberete, da so farizeji in pismouki z velikim duhovnikom Kajfo najprej plačali Judi 30 srebrnikov za izdajo Jezusa, da so ga potem obsodili na smrt zaradi bogokletstva in da so Pilata prisilili, da jim potrdi Jezusovo smrtno kazen.

Gospod Zen, kako da se ne spomnite, da je Pilat tudi rekel: »Na njem ne najdem krivice…« ali pa »Ne spada v mojo kompetenco, naj mu sodi kralj Herod, njegov državljan je…« ali pa: »Koga naj vam pustim na svobodi, Barabo ali pa Jezusa…«.

Kaj se je res zgodilo pred 2000 leti, ne najdemo vsega v katoliško prečiščeni Bibliji, ampak lahko v drugih virih, kjer so zapisani tudi neposredni razlogi, zakaj so ga obsodili na smrt. V delu Jezusov evangelij, Kaj je bilo pred 2000 leti? Rottweil 1986, ki ga cerkev ni želela uvrstiti med biblične spise, med drugim piše: »Ko je Juda Iškarijot prišel v hišo velikega duhovnika Kajfe, mu je glede Jezusa rekel: »Jaz pa sem kupil jagnje, toda prepovedal ga je ubiti. Glej, priča je mož, od katerega sem ga kupil.« In Kajfa je raztrgal svoja oblačila in rekel: “Resnično, to ni pasha po Mojzesovem zakonu. Zagrešil je dejanje, ki zasluži smrtno kazen, zakaj to je težka kršitev zakona.« Kdor je bil proti njihovim običajem v templju in proti njihovim religioznim navadam, ta je bil sovražnik tega, kar so oni imeli za prav in pravično. Domnevali so, da je Bog vse njihove rituale in bogoslužja razodel po Mojzesu, v resnici je pa žrtvovanja živali duhovniška kasta prevzela od sosednjih ljudstev in zapisala v Biblijo v imenu preroka Mojzesa. Temu preroku so podtaknili še veliko več pozivov k morjenju, ki jih nikoli ni izrekel. Gospod Zen, Bog se ne spreminja in zato je logično, zakaj je Jezus ukinil krvave žrtve – zato ker jih Bog nikoli ni zahteval. In prav ta Jezusov namen ukinitve vsega, kar ni v skladu z Božjo voljo, je bil nevaren za tedanjo duhovniško kasto, kajti napovedal jim je konec. Jezusov nauk ni bil neposredna nevarnost za svetno, takrat rimsko državo, saj je Jezus učil: “Dajte Bogu, kar je Božjega, cesarju, kar je cesarjevega.”

Pilat in Herod nista želela ubiti Jezusa

V delu Jezusov evangelij je odlomek o tem: “Ko je Pilat slišal, da Jezus spada pod Herodovo sodno oblast, Ga je poslal k Herodu, ki je bil v tistem času tudi v Jeruzalemu. Herod pa je bil zelo vesel, ko je videl Jezusa; kajti že dolgo si je želel, da bi Ga videl, kajti veliko je slišal o Njem in je upal, da bo videl kak Njegov čudež. Z veliko besedami Ga je spraševal, toda On mu ni nič odgovoril. Zraven so stali veliki duhovniki in pismouki in so Ga silovito obtoževali; in veliko lažnih prič se je dvignilo proti Njemu in Ga obtoževalo mnogih stvari, ki jih ni poznal. In Herod s svojimi vojščaki Ga je zaničeval in zasmehoval, Ga oblekel v krasno oblačilo in Ga spet poslal k Pilatu. In Pilat jim je dejal: “K meni ste pripeljali tega človeka, češ, da hujska ljudstvo in glejte, pred vami sem Ga zaslišal in na Njem nisem našel nobene krivde zaradi stvari, katerih Ga obtožujete. Še Herod, h kateremu sem Ga poslal, ni na Njem našel nič takega, zaradi česar bi zaslužil smrtno kazen. Toda še kar naprej so na ves glas kričali in zahtevali, da naj bo križan. In njihovi glasovi ter glasovi velikih duhovnikov so preglasili vse. Ko je Pilat videl, da ne obvladuje položaja, temveč da je nastala precejšnja zmeda, je vzel vodo in si pred ljudstvom umil roke ter rekel: “Za kri tega pravičnika sem nedolžen: Vi odločite!” In Pilat je ukazal, da se vse zgodi tako, kot so zahtevali. In izročil jim je Jezusa, kakor je bila njihova volja.”

Torej kardinal Zen, država je bila – kot že velikokrat prej in še večkrat kasneje – samo poslušni izvajalec naročila za umor. Naročilo pa je dala duhovniška kasta. Gospod Zen, mislite, da bi bilo danes drugače?

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 4. April 2008 ob 17:15 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !