Pravi kristjan nosi v srcu križ brez korpusa

Datum objave: 19.03.2008 ob 09:33
Kategorija: miks

Ko človek posluša raznorazne »poslanice« in ostala blebetanja duhovniške kaste ob Veliki noči, si ne more kaj, da se ne bi spomnil na resnično ozadje velikonočnih dogodkov. Kristus je o tem spregovoril po preroški besedi za današnji čas v knjigi »To je moja beseda A in Ώ«:

»Kdor misli na Križanega in časti na križu vstajenja viseče telo, ta še sam visi na križu greha. V svojem srcu Me še ni sprejel in dojel. Kdor torej potrjuje korpus na križu in se oklepa križa z mučenim telesom, ta še ni vstal v Meni, Kristusu. Sam priča o sebi, da še živi v suženjstvu greha in se pusti vplivati grešnemu. Kajti demoni hočejo videti Križanega, križ s korpusom. Zanje pomeni to Nazarenčev poraz – ne pa Kristusovo zmago. Z mrtvim telesom na križu hočejo vtisniti človeštvu predstavo, da je Božji Sin podlegel grehu. Toda Jaz Sem vstal in se vrnil k Večnemu. Prinesel sem vam odrešenje. Križ brez mrtvega telesa simbolizira vstajenje in zmago nad temo. Zato bodo vsi ljudje, ki živijo v Meni in po katerih živim Jaz, za križ zmage, ki je brez korpusa.

Pravemu kristjanu pomeni križ, ki je brez Križanega, znak odrešenja in vstajenja v Bogu. Križ brez telesa simbolizira pot od Zemlje v nebesa, k Božjemu srcu. Le človek, ki svojega jaza še ni križal in bi rad obdržal svojo človeško, gleda na križ s Križanim. Demoni so si ustvarili križ s korpusom. S tem hočejo simbolizirati Moj poraz. Toda križ in Križani sta bila in sta njihov križ in poraz. Pravi kristjan misli na Moje vstajenje, ker je vstal v Meni in po Meni. Za Mojo smrtjo, ko sem umrl kot Jezus, žaluje le tisti, ki še ni zavestno vstal v Meni, Kristusu. Kdor še ni zavestno vstal v Meni, kdor torej še živi v grehu, ta vedno znova kliče: »Križajte Ga, križajte Ga.« Zato cenijo križ s korpusom tisti ljudje, ki še čislajo svoje grešno in cenijo svoj nizki jaz. Človek, ki ljubi svoj greh in ta grešni svet, misli na Križanega in ne na Vstalega, ker sam še ni vstal v Meni.«

 Daša Žugelj, Piran

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 19. Marec 2008 ob 09:33 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Pravi kristjan nosi v srcu križ brez korpusa”

#1
kinkitone

Jaz sem za naše.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !