Zakaj je Jezus na križu, če pa je že zdavnaj vstal?

Datum objave: 11.03.2008 ob 10:45
Kategorija: miks

 

Nek prakristjan je takole formuliral svoje občutke ob pogledu križa s korpusom: „V mojih očeh Vatikan, Petrov stol in njegovi inspiratorji s tem simbolizirajo anticipiran poraz Božanskega in zmago antikrista – kot da bi hoteli reči: zdaj mi trobentamo v svet, kar mi hočemo! Ti pa moraš molčati. Ti si mrtev, ostati moraš mrtev in nam ne biti v napoto, kajti mi uporabljamo tvoje ime, da varamo ljudi in jih zavajamo. Tako te delamo za svojega slugo. Mi smo gospodarji tega sveta!” Vir: Kdo sedi na Petrovem stolu, 1. del 

Bog je v razodetju preko preroške besede za današnji čas na veliki petek leta 1990 dejal: 

Kaj vam pomeni križ? Je za posameznika poraz Jezusa iz Nazareta? Potem časti korpus. Je to za vas vstajenje? Potem gleda edino na križ odrešitve – brez korpusa. Kajti križ odrešitve je križ zmage – v Kristusu, za Kristusa in s Kristusom. Kdor se ozira na korpus, na križanega na križu, ima oči skaljene od greha in na ta način služi temi, ki si je na svojo zastavo zapisala korpus: poraz Jezusa iz Nazareta.

O, spoznajte: zemeljsko telo so sneli s križa, ker je bilo izrečeno “Dopolnjeno je,” odrešilna iskra se je spustila v duše – preduhovljenemu zemeljskemu telesu pa Sem Jaz še bolj dvignil nihanje in ga spremenil v višje substance. Otroci Moji, niti za delček prahu ni ostalo od Njegovega zemeljskega telesa na tej zemlji – vse se je spremenilo v prasubstanco, ker je On “Dopolnjeno je” izgovoril iz čistosti Svojega telesa. Toda kaj je storila tema? Spet si je vzela grešne ljudi, ki jih je slepila in jih slepi prazna utvara, vzela križ s korpusom in ga postavila pokonci ter ga vedno znova postavlja. S tem hoče simbolizirati, da je Jezus podlegel Svojim grehom in da ima oblast moč teme .Resnično, povem vam: če častite korpus na križu in prosite Jezusa na križu, potem del svoje molitvene moči dajete temi – kajti to je prapor teme. Na ta način so Mojega Sina zasramovali in zasmehovali – in Ga zasramujejo in zasmehujejo in slepi, ki živijo v grehu in grešijo ter greh povečujejo, ne prepoznajo razlike med križem s truplom, mrtvim telesom in križem brez korpusa. 

Križ je znamenje odrešitve, je znamenje vstajenja. In ko Moji otroci vstanejo v Kristusu, nosijo sami svoj križ zmage nad seboj, kajti križ brez korpusa je križ odrešitve in križ vstajenja. Si ti vstal, otrok Moj? Odrešitev imaš v sebi. Si vstal v Kristusu, tako da si vsak dan prizadevaš slediti Mu in ravnati se po zakonih notranjega življenja, nesebične ljubezni? Če ne, potem potiskaš svetlobo odrešitve nazaj tja do meje tlenja in naprej služiš grešnemu – in vsem tistim, ki so v grehu. Kristusa so zasramovali in zasmehovali in Ga zasramujejo in zasmehujejo. Mnogi žalujejo ob križu s korpusom; bilo bi bolje, če bi žalovali nad  seboj in v žalovanju prepoznali svoje grehe, s katerimi vsakodnevno križajo Kristusa, Notranje življenje in konec koncev samim sebi nalagajo breme križa s korpusom, kajti ne služijo Vstalemu, ampak smrti.

Otroci Moji, kako dolgo še hočete živeti v varljivih slikah? Kako dolgo vas bo še držal greh, bodo vaše oči skaljene? Kako dolgo se še hočete gibati v suženjstvu lastnega jaza – kako dolgo še? Kako dolgo še hočete biti slepi in križati svojega brata in Odrešitelja? Kako dolgo še? In tako govorijo: “Samo z vero postanete blaženi.” Če bi bilo tako, bi bil ta svet zdrav in vsi ljudje bi bili blaženi.“ 

Emilia Errath, Altfeld, Nemčija 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 11. Marec 2008 ob 10:45 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !