Vzrok vseh bolezni je v duši človeka

Datum objave: 21.02.2008 ob 10:27
Kategorija: miks

Ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran je blagoslovil kapelo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer je po njegovih besedah kraj preizkušenj in trpljenja, a hkrati tudi upanja. Uran je svoje misli sklenil s pozivom vsem starejšim, ki trpijo, naj svoje trpljenje darujejo v blagoslov za svoje otroke, poročajo na strani http://www.pozareport.si/?Id=direkt&View=novica&novicaID=144

Gospod Uran, darovanje trpljenja v blagoslov za svoje otroke prav gotovo ne bo pomagalo ljudem do ozdravitve, če se spomnimo tistega, v imenu katerega vi nastopate. S takšnimi izjavami samo potrjujete občutek med številnimi ljudmi, da se je cerkev tudi na področju zdravja povsem oddaljila od nauka Jezusa iz Nazareta, čigar ime, namesto učenja uresničevanja njegovega nauka, zlorablja že dva tisoč let v svoje gospodarske in politične namene.

Učenje cerkvenega vrha in dogem, da zadostuje že sama vera, je zelo zavajajoče.Temu danes nasprotujejo tudi številni predstavniki te iste cerkve, ki pridigajo ali pa pišejo, da vera sama, brez izpolnjevanja Božjih zapovedi, ne zadostuje. Postavlja se tudi vprašanje: če bi ta nedejavna vera brez dejanj bila volja Boga, bi morali biti mnogi cerkveni kristjani – “ ki samo verujejo”- bolj zdravi. Toda človeštvo – tudi kristjani – vedno bolj zboleva. To dokazuje: vera sama ne zadostuje. Vprašanje je, kako to, da gospod Uran ne pozna tega,  kar je Jezus učil. Govoril je o modrem človeku, ki izpolnuje Njegove besede in nespametnem, ki jih ne izpolnjuje – prvi je živel v aktivni veri, drugi v mrtvi veri. Sprašujem se tudi, kako to, da gospod Uran v bolnišnici ne govori o tem, da nas je Jezus učil zdravljenja z vero, ko je smiselno rekel iskalcem zdravja: »Dano ti bo po tvoji veri; pojdi in od zdaj ne greši več.« Z drugimi besedami: obžaluj z vsem srcem, prosi za odpuščanje in odpusti in poravnaj, kar si napačnega storil, nato pojdi in ne greši več. Ali niso to jasna opozorila, da mora bolezen imeti opravka z negativnimi, grešnimi načini mišljenja in obnašanja ter da je notranja ozdravitev pogoj za telesno ozdravitev?

Ko je Jezus polagal roke nad iskalce zdravja in v njih aktiviral moči samozdravljenja, so lahko ozdraveli samo tisti, ki so bili izpolnjeni z vero v življenje in je bilo v njihovem življenjskem sevanju vidno, da se bodo odslej naprej trudili, da ne grešijo več. Nadškof bi tudi to moral vedeti in povedati, da Jezus ni vsakogar ozdravil. Kdor je želel samo ozdravitev telesa in potem zdrav spet najprej grešiti, temu ni mogel pomagati. Tudi to bi moral vedeti in povedati, da nam Kristus v nas pomaga zdraviti samo dušo, ne telesa. Ko čistimo dušo tako, da s pomočjo Kristusa obžalujemo, se pokesamo, prosimo za odpuščanje, odpustimo, popravimo, kar se da popraviti in se odločimo, da teh dejanj ne bomo več delali, potem vrelec Božje svetlobe teče močneje skozi našo dušo v naše telo, ki – če je to dobro za človeka – tudi ozdravi. Mislim tudi, da bi gospod Uran, ki ga ljudstvo za njegovo službo dobro plačuje,  moral tudi vedeti in povedati medicini in pacientom, da bi človek moral korak za korakom očiščevati svojo dušo, razgrajevati svoj človeški jaz in postopno doseči obnovo od znotraj, če želi ozdraviti. Ni neumestno predpostaviti, da bi božji pastir moral vedeti pravilo, ki se glasi: bolj kot imamo očiščeno dušo, več duhovne energije iz Božjega vira lahko priteče tudi v naše telo in da tako postajamo tudi bolj fizično zdravi. To zdravljenje z vero, celostno zdravljenje z Božjim duhom nas je učil sam Jezus. Prakticirali in prakticirajo jo tudi prakristjani in mislim, da ni narobe spomniti božjega pastirja, oziroma »namestnika« Boga in duhovnega pastirja v Sloveniji, da tudi to uči svojo čredo.

Za naše trpljenje in žalost niso krivi ljudje, ampak smo krivi mi sami, kajti z napačnim mišljenjem in ravnanjem smo vnesli v svoje telo nered in prekinili dotok zdravja. Jezus je učil; kar poseješ, to boš žel. Te besede bi tudi lahko pomenile: če ostane pri molitveni prošnji le pri besedah, ne da bi si prizadevali ustrezno živeti, potem so naše molitve brez pomena, brez dobre žetve. Bog želi po nas pošiljati soljudem moč in ljubezen. Kdor bi rad, da se njegove molitve izpolnijo, naj bi po njih tudi živel, to pomeni po zakonu nesebične ljubezni, ki pravi: kar želim, da mi drugi naredi, to storim najprej jaz njemu.

 Bog ni nikoli ustvaril trpljenja in bolezni

Človek je to, kar položi v svoje čutenje, občutenje, mišljenje, govorjenje in ravnanje. Naše telo ni nič drugega kot zrcalo našega celotnega obnašanja ali pa njiva. Kar na njej posejemo, to bomo tudi želi. Sami določamo stanje svojega telesa. Mislimo na to: Bog je zdravje. Bog nikoli ni ustvaril bolezni, skrbi, trpljenja, lakote in stiske. Vse to so oblike, ki so jih ustvarili ljudje. Nekateri so prepričani, da je bolezen po volji Boga. Kakšne razloge bi morali imeti starši, da bi svojim otrokom želeli bolezen, ali pa večno trpljenje? Zato se ne dajte zmesti, če kdo meni, da je bolezen po volji Boga. Če bi bilo tako, zakaj ravno ti ljudje jemljejo toliko zdravil, da bi odpravili telesno škodo, oz. bolezen ali trpljenje. Tudi tisti ljudje, ki menijo, da je bolezen po volji Boga, hodijo k zdravniku. Vprašati bi se morali: Zakaj to počnem? Ali bi lahko zdravila pregovorila Boga, če  bi bolezen prihajala od Njega? Ali bi lahko Jezus zdravil, če bi bila bolezen po volji Boga? Če bi bila bolezen volja Boga, ali bi lahko zdravnik pomagal človeku ali celo ozdravil telo? Bolezen ne pride od Boga, ampak od človeka, od nas samih, zaradi našega napačnega mišljenja in obnašanja. Odmev tega je naša bolezen.

Ali nam zemeljski dnevi, gospod Uran, niso dani, da ponovno vzpostavimo povezanost z Božjim poljem moči, povezanost, ki smo jo oslabili ali celo prekinili, to pomeni, da naj bi svoje dneve in ure izkoristili, da bi prepoznali svoje napačno ravnanje in ga z notranjim ognjem, z ljubeznijo do Kristusa, obžalovali, očistili in napačnega ravnanja ne ponovili več. Potem deluje Duh, Bog, ker lahko Božji tokovi, svetloba, tečejo skozi našo dušo v naše telo. Z drugimi besedami: tako razrešimo blokade in močna zdravilna energija Boga ponovno lahko teče iz duše v telo ter aktivira njegove samozdravilne moči, kar lahko pripelje tudi do ozdravljenja telesa. Vir: knjiga Celostno zdravljenje. Gospod Uran, če mislite, da je to tako, zakaj tega ne poveste v javnosti ob takšni priložnosti, kot je bil obisk Onkološkega inštituta?

 

Mira Breščak, Piran

 

 

 

 

 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 21. Februar 2008 ob 10:27 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !