Vatikan je prvi priznal Hitlerjevo diktaturo!

Datum objave: 4.02.2008 ob 11:40
Kategorija: miks

V sredo, 30. januarja je minilo 75 let od Hitlerjevega prevzema oblasti v Nemčiji. Danes je nesporno, da so cerkve pripomogle k temu, da je na oblast prišel Adolf Hitler. Denimo, Vatikan je bil prvi, ki je s sklepanjem konkordata 16. julija 1935 v Berlinu priznal Hitlerjevo diktaturo. Ne samo Lutrova cerkev, ampak tudi poznejši papež Pij XII. je, kot je znano, sodeloval z nacisti – in za nameček sklepal pogodbe, iz katerih Vatikanska cerkev še danes izvaja zahteve do nemške države. Tako marsikateri državljan, ki plačuje davek, ne more dojeti, da milijarde, ki jih Vatikanska cerkev v obliki subvencij zahteva od nemške države, ta še vedno samoumevno plačuje – na stroške davkoplačevalca, se razume. Neodvisno od tega ali je cerkveni član ali ni. Spričo navedenih dejstev je predrzna zgodovinska laž, ko je zdajšnji papež pri obisku židovske sinagoge v Koelnu trdil, da je bil holokavst posledica novejših poganskih ideologij, ne pa cerkvenega protižidovstva.

Hitler je priznal, da je njegova uničevalna ideologija temeljila na Svetem   pismu

Hitler je v svoji knjigi »Mein Kampf« pripomnil: »Delam samo to, kar cerkev počne že 1500 let, vsekakor temeljiteje.« V knjigi je Hitler opravičeval svoje načrte uničenja določenih delov prebivalstva prav s citati iz biblične stare zaveze. Na koncu knjige Hitler sklene: “Danes sem povsem prepričan, da je moje ravnanje popolnoma v skladu z navodili Vsemogočnega.” Dejstvo je, da je Hitlerjeva ideologija temeljila na stari zavezi ter da so ljudje verjeli, da predstavlja božjo voljo. V knjigi Umor v Vatikanu, Lucien Gregoire piše, da je Hitlerjeva knjižna uspešnica Mein Kampf postala priporočljivo branje po katoliških srednjih šolah v Evropi. Vidimo, da tudi antisemitizem v Nemškem rajhu nacionalsocialistov konec koncev izvira od Vatikanske cerkve in njenega potaknjenca, Lutrove cerkve. Po pravici lahko rečemo: zločinov Adolfa Hitlerja nad Židi cerkev ni le sama izrecno dopuščala ali pa si umazala roke, ampak jih je s svojo še danes vedno aktualno cerkveno doktrino pomagala pripraviti, jih podpirala in ideološko podkrepila.

Emilia Errath, Altfeld, Nemčija

 

 

 

 

 

 

 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 4. Februar 2008 ob 11:40 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Vatikan je prvi priznal Hitlerjevo diktaturo!”

#1

Ali je tu govora o konkordatu podpisanem 20. julija 1933?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !