Za kaj gre? Molitev »Oče naš« je stara že dva tisoč let. Dal nam jo je Jezus v svojem Govoru na gori. Tisti, ki poznajo cerkveno vsebino molitve »Oče naš«, vedo, da je v njem vrstica, ki se glasi: «in ne vpelji nas v skušnjavo!« In prav za to vrstico: »in ne vpelji nas v skušnjavo« so italijanski škofje zaradi spoznanja, da ne izvira od Jezusa, nedavno uradno spremenili v »ne prepusti nas v skušnjavi«. Toda ta sprememba bo veljala samo za duhovnike, v cerkvah bodo zapeljani verniki še vedno molili po starem. Kajti, če bi Vatikan priznal napako, bi bila ogrožena dogma o cerkveni in papeški nezmotljivosti. Ta poteza italijanskih škofov potrjuje že znano tezo, da je cerkev mnoge stvari, ki jih je učil največji prerok vseh časov, potvorila ali zamolčala. Prakristjani, ki se trudijo slediti prvotnemu nauku Jezusu iz Nazareta, že od nekdaj molijo »ti nas vodiš v skušnjavi«.  

Pomislimo na cerkveno vrstico «in ne vpelji nas v skušnjavo!« To je čisto bogokletje. Ali resno verjamemo, da moramo prositi Boga in Kristusa, da nas ne bosta več vpeljevala v skušnjavo? Kdo človeka napeljuje v skušnjavo? Bog ali satan? Če bi ta izjava bila točna, nas je Bog stoletja zavajal v skušnjavo, da bi še bolj grešili in ga sedaj prosimo naj preneha z zavajanjem. Kakšen Bog bi bil to? Dejansko so verniki stoletja v cerkveni molitvi »Oče naš« častili satana. Z napačno molitvijo »Oče naš« jim je cerkev zaprla pot do Kristusa in Njegovega Očeta. Stoletja so vernikom prali možgane in jih usmerjali v napačno smer. Lahko rečemo, da to kar počne katoliška cerkev v imenu Boga in Jezusa Kristusa, je premišljeni in namenski zločin nad Bogom in Kristusom.  

Še ena razlika je med cerkvenim in originalnim »Oče našem«. Cerkev moli: »Tvoje kraljestvo prihaja«. Originalna Jezusova molitev se glasi: »Naše kraljestvo prihaja«.  Kajti globoko v duši smo vsi Božji otroci. V nas je Božje kraljestvo. Naše božansko bitje prihaja iz večnega kraljestva. Mi smo tempelj Boga. Vprašanje je, zakaj je cerkev to potvorila. Morda zato, da cerkveni verniki ne bi spoznali, da so globoko v sebi božanska bitja, da je v njih Božje kraljestvo. Kajti, če bi prišli do tega spoznanja, potem je vsa cerkvena navlaka z dogmami, rituali, obredi odveč.  

In še nekaj o dvojni morali cerkve, ki je nedavno podprla idejo, da Združene države Amerike odpravijo smrtno kazen. Toda v katoliškem katekizmu piše, da cerkev dopušča smrtno kazen. Cerkev je spremenila tudi pomen pete Božje zapovedi iz »ne ubijaj« v »ne mori«. Zakaj je to storila? Zato, da lahko zagovarja pravične vojne in množične pokole živali za korist ljudi. Predstavljajmo si sedaj absurdno situacijo, ko bi nek katoliški vojak v »pravični« vojni ubil drugega katoliškega vojaka. Masovno so se npr. klali v 1. svetovni vojni na Soški fronti katoliški Italijani na eni in katoliški Avstrijci, Slovenci, ….. na drugi strani. Je po katoliški pameti pravično, da katolik ubije katolika?  

Milena Savnik iz Ljubljane 

 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 24. Januar 2008 ob 17:17 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !