Papež Benedikt XVI. je med mašo ob svetih treh kraljih izrazil kritike do sveta, v katerem so izobilja deležni samo redki izbranci, na drugi strani pa v revščini živijo velike množice. Gre za škandalozno izjavo, če pomislimo na vso neizmerno bogastvo te organizacije. Skupno premoženje RKC je nepredstavljivo veliko, po celem svetu je zagotovo več tisoč milijard evrov, katero se iz dneva v dan vedno bolj povečuje. In v to vrednost niti niso vštete umetnine, ki krasijo mnoge cerkvene nepremičnine. Vrhovni upravitelj in oskrbnik tega, neizmerno velikega premoženja, je papež. Ena oseba torej upravlja z vrednostjo oz. bogastvom, o katerem lahko večina držav samo sanja.  

Vse kaže na to, da je Rimskokatoliška cerkev najbogatejše podjetje na svetu 

RKC je največji nedržavni zemljiški posestnik zahodnega sveta. V Nemčiji je cerkev z 8,5 milijardami m2 največji zemljiški posestnik. V ZDA in Italiji ima več kot 1 milijon hektarov njivskih površin, v Španiji, Portugalski in Argentini poseduje okoli 20% vseh njivskih površin. RKC ima v Nemčiji 400 milijard evrov vredno premoženje (celoten letni proračun Slovenije je okoli 8 milijard evrov).RKC je največji nepremičninski posestnik. V Rimu je že skoraj 1/3 vseh stavb v posesti cerkve. V drugih italijanskih mestih in tudi v Nemčiji je stanje podobno.Zlate rezerve Vatikana so bile leta 1952 po velikosti druge na svetu, takoj za ameriškimi, in so znašale 3,5 milijarde evrov. Kakšno je stanje danes?RKC je danes največji verski gospodarski koncern na svetu in močno angažiran na področju nepremičnin, kemije, elektronike, živinoreji in mesni industriji… ter soudeležen pri velikem številu gigantskih firm (BASF, BMW, DEAG, Bayer, Siemens, General Motors…). Samo v Nemčiji ima okoli 100 milijard evrov kapitala in naložb, delnic in vrednostnih papirjev.RKC poseduje mnoge banke. Znan je primer italijanske banke Intesa, ki združuje katoliške denarne ustanove in se je združila z banko San Paolo Imi v največjo banko v Italiji in eno največjih v Evropi.Premoženje nemške Karitas je po podatkih iz leta 1995 znašalo 65 milijard evrov.RKC ima v lasti tudi večje število tiskovnih agencij, časopisov, revij, radijskih in televizijskih postaj oz. hiš. In še in še… Vir: http://www.zrtve-cerkve.org/newpage9.htm  

Kdor je notranje reven, ta gleda, kako bi se okrasil na zunaj 

Mnogi poznajo Jezusove besede, ki jih je izrekel svojim učencem: “Resnično, povemvam, bogataš bo težko prišel v nebeško kraljestvo. In še tole vam rečem: Lažje pride kamela skozi vrata šivankino uho kot pa bogataš v Božje kraljestvo.” Kristus v knjigi »To je moja beseda A in Ώ« dodatno pojasnjuje in poglablja temo o bogastvu. Zakon se glasi: Kdor je v notranjosti reven, ta gleda, kako bi se okrasil na zunaj. Kdor je v notranjosti bogat, ta nosi okrasje nesebične ljubezni, kreposti, dobrote in ponižnosti; njegovo oko je jasno in ga ne zamegljuje ohola utvara. 

Ljudje, ki zbirajo samo v svoje lastne kašče, ne morejo pokazati sadov nesebične ljubezni. Komur manjka notranje dostojanstvo, ta si prilasti zunanje dostojanstvo. Zato Bog nagovarja samoljubnost, sebičnost, oblastiželjnost in lakomnost po Svojih slugah in deklah, po prerokih in po razsvetljenih možeh in ženah. Kdor se je ohladil v svoji notranjosti, kdor je reven, se pravi, kdor svojega templja ni okrasil z okrasjem notranje ljubezni in kreposti, ta potrebuje v zunanjem velike in bogato okrašene cerkve. Ta si potem tudi prizadeva v zunanjem doseči dostojanstvo in ugled, da bi kot dostojanstvenik v tem blestel. Kdor si prizadeva za bogastvo, postane sčasoma nepravičen do soljudi in do tega, kar ga obdaja, do zemljinih moči in njenih življenjskih oblik. Ne ceni več življenja svojega bližnjega in Zemlje. Misli samo na svoj jaz, ki bi se rad vedno bolj potrjeval z bogastvom in ugledom. 

Marjan Vincetič, Zg.Duplek 8/č, 2241 Sp. Duplek 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 16. Januar 2008 ob 20:16 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

7 komentarjev na “CERKEV JE NOTRANJE REVNA, ZATO HOČE NAREDITI VTIS Z ZUNANJIM BOGASTVOM”

#1
chef

Jaz jim pa privoščim!

#2

Komur manjka pouhno kolesc v glavi piše blog na http://razmisli.blog.siol.net

Saj še vsak otrok bi lahko uvidel, kako se rušijo vaše teze ker slonijo na temeljih, ki jih ni. V skladu s tem raje ne bom kaj vse je napačnega, ker bi porabil preveč časa…….za odgovarjanje nekomu, ki itak preko meja svojih omejenih zmožnosti razmišljanja napada katoličanstvo* in tega tudi ne bi hotel razumeti

*ne da ne razumem da ne napadate vere, NE VERJAMEM VAM

#3
nichiren

seveda;vsi ki se strinjajo z napisanim so pa omejeni in im manjka kolesc: ma verjetno preveč mislijo s svojo glavo

#4
davidpelko

Od kje so vzeti ti podatki? A so resnični? Želel bi vedeti več, viri podatkov, opd. Slišal sem, da je v Nemčiji država lastnik cerkvenih objektov! A to drži?

#5
anzef

Številke so po mojem mnenju še večje… Drugače pa bi se splačalo kupiti kakšno vatikansko delnico, ko jim pa tako dobro gre. Vatikan bo imel vedno dobiček od ljudi, ki slepo nasedajo in verjamejo zgodbicam ter jim (skoraj vsak dan) nosijo evrske bankovce (pa čeprav za kruh nimajo).

#6

Kogar zanima še več dejstev o izvoru in obsegu premoženja Rimskokatoliške cerkve, si le-te lahko prebere na spletni strani Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve: http://www.zrtve-cerkve.org pod naslovom: “Bogastvo cerkve: cerkveno bogastvo je krvav denar”.

Nekaj spodbud za branje iz uvoda “Bogastva cerkve”:

»Koliko je fabula o Kristusu pomagala Nam in Našim, je poznano.« Papež Leo X.

»Cerkev je največja korupcija, kar si jih je mogoče zamisliti.« Nietzsche

»Mi kar gorimo od pohlepa po denarju in medtem ko rohnimo proti denarju, polnimo vrče z zlatom in nič nam ni dovolj.« Škof Heronim

#7

Moja teta dela v Nemčiji in vem,da plačuje visoke cerkvene davke.To ima na grbi,ker ima čredni nagon in strah,če bi se odločila drugače.Boji se,če bi naredila drugače,da bi se zoperstavila proti Bogu.

Žalostno,kako se perejo možgani ljudi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !