Jezusa so obsodili na smrt tedanji duhovniki!

Datum objave: 3.01.2008 ob 23:12
Kategorija: miks

Na strani http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=2&article_id=1207122012545367&cid=0&pgn=1

je nadškof Uran v svoji božični poslanici dejal, da je Jezus vzbudil pozornost in postal nevaren, s tem ko je spregovoril z Božjo močjo. »Treba ga je bilo diskreditirati kot nasprotnika reda v rimski državi,« je pojasnil nadškof in dodal: »Treba se ga je znebiti, ker je drugačen, ker nam očita naše prestopke«.

 

Nadškof je dejal, da je za Jezusovo križanje bila odgovorna takratna rimska država. Gospod Uran, to ne odgovarja resnici! Ne samo v preverjenih zgodovinskih dokumentih, ampak predvsem v vaši bibliji, za katero trdite, da je Božja beseda, lahko preberete, da so farizeji in pismouki z velikim duhovnikom Kajfo na čelu najprej plačali Judi 30 srebrnikov za izdajo Jezusa, da so ga potem obsodili na smrt zaradi bogokletstva in da so Pilata prisilili, da jim potrdi Jezusovo smrtno kazen. Gospod Uran, iz vaše poslanice se bralci sprašujemo, kako to, da nadškof ne pozna svoje biblije, v kateri piše, da je Pilat, zastopnik rimske države poskusil Jezusa trikrat osvoboditi iz krempljev duhovniške kaste, ampak mu ni uspelo. Zaradi šibkega karakterja je podlegel duhovnikom in si opral roke: »…Kri njegova na vas in na vaše otroke…«

 

Gospod Uran, kako da se ne spomnite, da je Pilat tudi rekel: »Na njem ne najdem krivice…« ali pa »Ne spada v mojo kompetenco, naj mu sodi kralj Herod, njegov državljan je…« ali pa: »Koga naj vam pustim na svobodi, Barabo ali pa Jezusa…«.

 

Kaj se je res zgodilo pred 2000 leti, ne najdemo vsega v katoliško prečiščeni bibliji, ampak lahko v drugih virih, kjer so zapisani tudi neposredni razlogi, zakaj so ga obsodili na smrt. V delu Jezusov evangelij, Kaj je bilo pred 2000 leti? Rottweil 1986, ki ga cerkev ni želela uvrstiti med biblične spise, med drugim piše: »Ko je Juda Iškarijot prišel v hišo velikega duhovnika Kajfe, mu je glede Jezusa rekel: “Jaz pa sem kupil jagnje, toda prepovedal ga je ubiti. Glej, priča je mož, od katerega sem ga kupil.” In Kajfa je raztrgal svoja oblačila in rekel: “Resnično, to ni pasha po Mojzesovem zakonu. Zagrešil je dejanje, ki zasluži smrtno kazen, zakaj to je težka kršitev zakona”.« Kdor je bil proti njihovim običajem v templju in proti njihovim religioznim navadam, ta je bil sovražnik tega, kar so oni imeli za prav in pravično. Domnevali so, da je Bog vse njihove rituale in bogoslužja razodel po Mojzesu, v resnici je pa žrtvovanja živali duhovniška kasta prevzela od sosednjih ljudstev in zapisala v biblijo v imenu preroka Mojzesa. Temu preroku so podtaknili še veliko več pozivov k morjenju, ki jih nikoli ni izrekel. Gospod Uran, Bog se ne spreminja in zato je logično, zakaj je Jezus ukinil krvave žrtve – zato ker jih Bog nikoli ni zahteval. In prav ta Jezusov namen je bil nevaren za tedanjo duhovniško kasto, kajti napovedal jim je konec, ne pa za rimsko državo.

 

Zakaj je Jezus za zadnjo večerjo jedel meso?

 

Kristus v knjigi »To je moja beseda A in Ώ«, ki jo je izdalo Univerzalno življenje, dodatno poglablja in pojasnjuje svoje delovanje pred dva tisoč leti. Razložil je tudi, zakaj je užival meso za pasho: »Niti apostoli niti učenci niso naročili, da naj se zakolje jagnje. Vendar so tako Meni kot apostolom in učencem kot dar ljubezni ponudili kose pripravljenega jagnjeta. Naši bližnji so nas hoteli s tem obdariti, ker bolje niso znali. Blagoslovil sem dar in pričel jesti meso. Moji apostoli in učenci so storili enako kot Jaz. Takoj nato so Mi postavili vprašanje v tem smislu: “Mi naj bi vendar prenehali uživati meso. Tako si nam zapovedal. Zdaj si sam zaužil meso.” Moje sem poučil: “Človek naj namerno ne ubije nobene živali in tudi ne uživa mesa živali, zaklane za pripravo jedi. Toda če so ljudje, ki so še nevedni, pripravili meso kot hrano in z njo obdarili gosta in mu jo ponudili na gostiji, potem gost naj ne bi odklonil daru. Kajti razlika je, če človek to je iz poželjivosti po mesu ali pa v zahvalo gostitelju za njegov trud. Vendar naj bi vedni človek, če ima možnost in če dopuščajo zunanje okoliščine in čas, dal gostitelju splošna navodila, vendar naj ga ne poskuša poučiti o nečem boljšem. Ko bo prišel čas, bo tudi gostitelj razumel ta splošna navodila”.«

 

Za zaključek: Kaj bi se danes zgodilo z Jezusom Kristusom, če bi ponovno prišel kot človek na zemljo? Bi bila današnja katoliška duhovniška kasta navdušena nad njim? Močno dvomim, kajti On se ni spremenil. Večja verjetnost je, da bi ga zaradi njegovega miroljubnega in preprostega nauka ponovno preganjala in ga obrekovala s pomočjo oblasti in medijev. Enako kot se to dogaja prerokinji za današnji čas, Gabriele, po kateri že več kot trideset let govorita Bog in Kristus. Preko nje tudi pojasnjujeta, kako cerkev že dva tisoč let zlorablja ime Bog in Kristus za svoje nekristjanske, egoistične namene.

 

Greti Čede, Ostrožno pri Ponikvi 26, 3232 Ponikva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 3. Januar 2008 ob 23:12 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !