Škof služil na račun bolne dvanajstletne deklice

Datum objave: 15.12.2007 ob 09:47
Kategorija: miks

Papež Benedikt XVI. je nedavno v kratkem nagovoru vernikov, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra, pograjal materialistično dojemanje praznovanja božiča in s tem okrepil kampanjo proti širjenju potrošništva. Vir: http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=3&article_id=13071209154806104&cid=101&pgn=1

 

Pravzaprav je neverjetno, da takšno izjavo posreduje nekdo, ki predstavlja verjetno najbolj materialistično organizacijo na svetu. Dvoličnost cerkve je neprekosljiva. Na to je opozarjal že škof Luciani (pozneje postal papež Janez Pavel I.), ki se nikakor ni mogel pomiriti z neznanskim bogastvom cerkve in s tem, da bo kot njen vodja živel v razkošju, obdan z neprecenljivimi umetninami, palačami, dragulji in zlatom, medtem ko otroci v Afriki in drugih revnih državah sveta dobesedno umirajo od lakote. Še dodatno pa ga je težilo, da je za njihovo revščino v veliki meri kriva prav njegova cerkev, ki prepoveduje kontracepcijo. Janez Pavel I. je zato želel za milijarde dolarjev razprodati vatikanske zaklade, morda pa tudi celotne nepremičnine mestne državice Vatikan in bi za cerkvene potrebe zgradil skromnejše središče nekje na podeželju. Izkupiček pa bi namenil za pomoč revnim in lačnim po svetu. Tedanji pravoslavni škof Nikodim bi mu sledil s svojim načrtom spreminjanja psihologije sodobne družbe in odpravljanja dvoličnosti krščanstva. Naloga je bila izjemna, toda njune načrte je prekrižala smrt. Oba sta umrla v istem mesecu v Vatikanu in sicer v zelo sumljivih okoliščinah. Podrobno o tem piše Lucien Gregoire v knjigi Umor v Vatikanu.

 

Luciani je že leta 1975 neusmiljeno kritiziral nekega južnoameriškega škofa, ki je služil na račun dvanajstletne deklice, ki je bila že tri leta v komi in naj bi imela Kristusove rane. Ko je bila stara devet let, je bila poškodovana v nesreči na polju in ni nikoli več vstala iz postelje. Lokalni škof in starša so v javnosti razširili govorice, da ima deklica stigme in jo postavili na ogled; v steno njene spalnice so vgradili okno, pred katerim so za primerno vstopnino stopale kolone romarjev. Starša sta obogatela, škof pa si je tudi postavil novo palačo. “Nekako še lahko razumem, da se v Rimu obrnejo proč, ko pohlepneži na takšen način izkoriščajo nemočnega otroka; konec koncev je prav pohlep glavni vir tovrstnih satanističnih obredov. Nikakor pa ne morem razumeti, da takšno početje neprizadeto gledajo ljudje čiste vesti,« je dejal.  Kot večina razumnih ljudi je tudi on seveda dobro vedel, da so stigme, Kristusove rane, izmišljotina, s katero cerkev služi denar že vse od trinajstega stoletja.

 

Po Evropi se je tudi vedelo, da si je Lucijani, ko je postal beneški patriarh, temeljito skrčil svoje stanovanje v kardinalski palači v Benetkah. Zadržal si je štirisobno stanovanje v petem nadstropju, preostali prostor v palači pa je namenil za bivališča samskim materam. Med kardinali je bilo takrat kar nekaj zaskrbljenosti, da bodo po novem morali deliti svoje razkošne dvorce in palače z brezdomci in reveži.

 

Znano je, da si je cerkev v svoji celotni zgodovini pogosto na protizakonite načine nagrabila bogastva. Današnje cerkveno bogastvo temelji na ropanju, ubijanju, ponarejanju listin, lovu na dediščino… v zadnjih skoraj dva tisoč letih. Prav posebno domišljijo pri kopičenju bogastva je imel papež Aleksander. Ena njegovih manj priljubljenih razvad je bila, da je za mastno podkupnino imenoval nove kardinale, potem pa jih je zastrupljal, da bi bil promet živahnejši. Najljubši mu je bil zvarek iz belega arzenika. Ob tem je izdal odlok, po katerem je kardinalovo imetje dedovala cerkev. Vir: Kristusovi namestniki, Peter de Rosa

 

Greti Čede, Ostrožno pri Ponikvi

 

 

 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 15. December 2007 ob 09:47 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Škof služil na račun bolne dvanajstletne deklice”

#1
bonboniera

sem hodila k verouku, ampak mi niso dali možnosti izbire. sem zasovražila cerkev, ker sem odprla oči in videla, kaj vse ta organizacija počenja. grozljivo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !