Papeža so v Teksasu civilno tožili zaradi prikrivanja pedofilije

Datum objave: 11.09.2007 ob 21:58
Kategorija: miks

V švicarskem časopisu Blick online, dne 17. 8. 2005 pod naslovom Papež išče zaščito pri Bushu lahko preberemo: „V Teksasu teče proces zaradi seksualne zlorabe dečkov, in na listi obtoženih“, očitno gre za daljšo listo – izstopa ime Josef Ratzinger. Nadalje piše: „Pravzaprav je jasno, da papež Benedikt XVI. ni le poglavar katoliške cerkve, pač pa je tudi šef države in uživa diplomatsko imuniteto. Kljub temu so odvetniki v neki delikatni zadevi dosegli predsednika ZDA. Georga W. Busha, ki je strogo veren, so prosili za imuniteto za Pontifexa, kajti današnjega papeža so v Teksasu civilno tožili. V procesu gre za spolno zlorabo treh dečkov s strani duhovniškega pripravnika. Tožilci očitajo Ratzingerju, da je kot takratni vodja verske kongregacije skupaj z nadškofijo Galveston-Houston, v devetdesetih letih prikril dogodke. In odvetnik žrtve“, tako piše v časopisu, „se pri tem sklicuje na Ratzingerjevo pismo iz leta 2001, kjer naj bi pisalo, da mora vse težke prestopke, kot je zloraba mladoletnih, obravnavati Ratzingerjeva kongregacija.“

 

Gre za odredbo zdajšnjega papeža in prejšnjega kardinala Josefa Ratzingerja, ki se nanaša na zločine duhovnikov katoliške cerkve, ki so bili storjeni nad otroki. V tej odredbi je določeno, da morajo zločini najprej ostati tajni, dokler zlorabljen in osramočen otrok ni polnoleten, in še potem je treba čakati deset let. Ne gre za nič drugega kot za oviranje javnega tožilstva pri kazenskem pregonu. To je po nemškem pravu, gotovo tudi v Italiji in drugih evropskih državah, kaznivo. Če papež pri svojem obisku na svetovnem dnevu mladih ne bi prišel v Nemčijo kot državni poglavar, bi moral vrhovni javni tožilec sprožiti preiskovalni postopek, in papež Benedikt XVI. bi tvegal, da ga mogoče celo zaprejo.

 

Toda papeži so se zelo dobro zavarovali, da se proti njim ne more sprožiti sodnega postopka, da se jih za sramotna dejanja ne more nikoli poklicati na odgovornost. V Codex juris canonici – zakoniku katoliške cerkve – v paragrafu 1404 piše: „Papeža ne more nihče poklicati pred sodišče.“

 

Gotovost, da ne bodo poklicani pred sodišče, je očitno v celotni cerkveni zgodovini opogumila številne cerkvene kneze, da so tako širokopotezno ravnali s pravnim redom. Mnogi papeži so bili namreč posiljevalci, pedofili, morilci, roparji, kar lahko obširno preberemo v knjigi Kdo sedi na Petrovem stolu.

 

Obstaja tudi knjiga z naslovom Strafsache Vatikan – Jesus klagt an (Kazenska zadeva Vatikan – Jezus obtožuje – op. prev.). Ta knjiga, ki jo je napisal Uli Weyland, vsebuje obtožbe proti 46 lastnikom Petrovega stola oziroma papežev in pokaže njihove zločine, ki segajo od uradnih zlorab prek izsiljevanja, ponarejanja in sodnih umorov vse do podpiranja kriminalnih združenj in vojnih zločinov. Vse te zločine so lastniki Petrovega stola storili v Kristusovem imenu in je v drastičnem protislovju z Njegovim naukom.

 

Čede Greti

 

   

 

   

 

 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 11. September 2007 ob 21:58 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !