Papež za zgled mladim priporoča človeka, ki je poniževal ženske

Datum objave: 30.08.2007 ob 23:04
Kategorija: miks

V časopisu Družina, 29. april 2007, je v članku z naslovom Ponižni kot sv. Avguštin opisan papežev obisk italijanskih škofij Vigavano in Pavia. V njem med drugim piše: »Tudi sv. Avguština, velikega zahodnega cerkvenega učitelja, je papež pri večernicah v baziliki sv. Petra, med katerimi so v kristalnem relikviariju izpostavili 226 koščic, ki so od 8. stoletja v Pavii, priporočil za zgled mladim in vsem drugim vernikom. Povedal je, da je zamisel za svojo prvo okrožnico in njen naslov »Bog je ljubezen« dobil prav pri omenjenem svetniku.

 

Ni naključje, da je papež izpostavil tega svetnika, saj so jima skupne izjave o poniževanju žensk. Sv. Avguštin, pomemben cerkveni učitelj, je zapisal: »Ženska je manjvredno bitje, ki je Bog ni ustvaril po svoji podobi. Naravnemu redu ustreza, da ženske služijo moškim.« (Markus Gänsel, a.a.O).

 

V zadnjem času prihaja na dan mnogo skoraj neverjetnih resnic o zgodovini cerkve, njeni moči, bogastvu in načinu vladanja. V zavest »razvitega zahoda« vse bolj prihajajo milijoni »v imenu križa« pobitih indijancev, lovljenje črncev in prevozi milijonov brezpravnih za sužnje v Ameriko, morjenje milijonov čarovnic in milijonov heretikov (torej tistih, ki niso slepo verjeli v nauk cerkve), ki se je vleklo več stoletij pod zloglasno senco inkvizicije. Za sodobnega človeka je to, da inkvizicija še vedno obstaja najbrž čisto neverjeten podatek. Pa je dejstvo. Zdajšnji papež, gospod Ratzinger, je bil pred začetkom svojega papeževanja perfekt kongregacije za doktrino vere, ki je direktna naslednica inkvizicije. S tega vidika je morda manj presenetljiva njegova izjava, ki jo je dal v intervjuju dne 3.3.2005 na prvem nemškem TV programu, ARD, torej malo pred začetkom svojega ustoličenja. Rekel je, da je inkvizicija pomenila napredek, saj je uvedla pred obsodbo zasliševanje, torej dala možnost obtoženemu, da pojasni in se zagovarja (vir Brošura Ženske so žrtve cerkve). Če človek o inkvizicijskih procesih ne ve kaj dosti, bi lahko tej izjavi celo verjel. Če pa pozna sežiganje  t.i. čarovnic in drugovercev in so mu poznani le drobci o grozljivih mučenjih, ki so jih izvajali med t.i. zasliševanji, pa je šokiran nad tolikšnim cinizmom in sprenevedanjem.

 

Ali je verovanje in praksa katoliške cerkve osnovana na kultu mrtvih?

 

V članku so bile omenjene tudi kosti tega svetnika: javno so izpostavili 226 njegovih koščic.

Lahko bi rekli, da sta verovanje in praksa katoliške cerkve osnovana na kosteh; to je kult mrtvih. Znano je, da kdor relikvijam svetnikov ne izkazuje spoštovanja in časti, je preklet s strani katoliške cerkve. V tem oziru je upravičena izjava: to čaščenje relikvij je stopnjevanje poganskega kulta. Nasploh lahko ugotovimo, da marsikaj v katoliški cerkvi, skoraj vse njene navade, izvira iz poganstva. Tu ne gre samo za korenine iz poganstva, ampak je katoliška cerkev poganstvo še neizmerno stopnjevala. V poganstvu takšne navade z relikvijami niso bile znane v tem obsegu.

Cerkev je zadevo z relikvijami že na samem začetku vzel v svoje roke: „Okrog leta 750 so v Rim kar naprej prihajale dolge kolone vozov, polnih lobanj in skeletov, ki so jih potem papeži sortirali, etiketirali in prodajali. Ponoči so ropali grobove in v cerkvah so grobove  stražili oboroženi možje! V cerkvi sv. Prassede je še danes nameščena marmorna plošča, na kateri je zapisano, da je leta 817 papež Paskal dal v to cerkev s pokopališč prinesti trupla 2300 mučenikov. Ko je papež Bonifacij IV. okrog leta 609 spremenil Panteon v krščansko cerkev, „naj bi bili iz katakomb odstranili 28 vozov naloženih s svetimi kostmi in jih položili v kotanjo pod velikim oltarjem. Temelji te cerkve so stotine in stotine okostij in nanje so postavili veliki oltar (vir: Knjiga Kdo sedi na Petrovem stolu).

 

In kaj je učil Jezus iz Nazareta? Ali se v naukih Jezusa iz Nazareta pojavlja kakšna od teh navad ter verskih obredov in kultov. Prav nikakršne osnove za to ne bomo našli! Splača se ponovno primerjati: Kaj je učil Jezus Kristus in ostali Božji preroki – in kaj zdaj uči katoliška cerkev?

 

Irena Bolko,  simpatizerka društva

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 30. Avgust 2007 ob 23:04 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Papež za zgled mladim priporoča človeka, ki je poniževal ženske”

#1

Ojoj, kakšni psihopati so vodili Cerkev in ogromne množice naivnežev…ni čudno, da samo največje podgane pridejo v Vatikan.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !