Kdo je v simbiozi vlade in cerkve konj in jezdec?

Datum objave: 5.08.2007 ob 20:45
Kategorija: miks

Na strani http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_teme/zgodba/258392/ so objavili članek z naslovom: Videti je, kot da bi državni denar delili po verskem in strankarskem ključu. V njem je zapisano, da bo Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Jure Zupan (član NSi), na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje centrov za promocijo znanosti, ki bi bili prvenstveno namenjeni otrokom in mladim, sofinanciral tudi program ustanov dveh nadškofij. Zupan je kasneje zaradi pritiskov razveljavil razpis, prav tako bo ministrstvo odstopilo od že sklenjenih pogodb z izbranimi prijavitelji. 

Kdor zmore analitično razmišljati, si bo med drugim dovolil vprašanje: Koliko smo oddaljeni od srednjega veka? Kakor nekoč, tako Cerkev tudi danes vpliva na vlado in gospodarske kroge. 

V slovenskem parlamentu in na ministrstvih sklepajo in odločajo. In komajda kdo ve, da je v tem gremiju, kjer se odloča za in proti, izvoljenih mnogo takih, ki so zvesti Cerkvi, in so jim infiltracijski mediji – kardinali, škofi in drugi na visokem položaju v cerkvi, desetletja spretno prišepetavali princip dogme, ki pravi: »Vedno v prid Cerkvi«. Kanon 211 Zakonika cerkvenega prava pa recimo določa: Vsi verniki imajo dolžnost in pravico prizadevati si, da se bo božje oznanilo odrešenja bolj in bolj širilo med vse ljudi vseh časov po vseh krajih zemlje. 

Marsikateri cerkveni poglavar meni, da njegova cerkev ne bo prešla, ker jo nosi »Bog«. Toda kateri »bog« nosi tako bogato cerkev, ko je vendar Jezus, Kristus, govoril drugače, kot npr.: »In glej, nekdo je prišel k Jezusu in rekel:«Dobri Mojster, kaj naj dobrega storim, da bom dosegel večno življenje?« In rekel mu je: »Kaj Me imenuješ dobrega? Nihče ni dober razen Boga. Toda če hočeš priti v življenje, potem izpolnjuj zapovedi.« Pa Mu je odvrnil: »Katere?«Jezus je rekel: »«Kaj uči Mojzes? Ne ubijaj; ne prešuštvuj; ne kradi; ne pričaj po krivem; spoštuj očeta in mater; ljubi svojega bližnjega kot samega sebe.« Pa Mu je rekel mladenič: »Vse to izpolnjujem že od mladosti. Kaj mi še manjka?« Jezus mu je rekel: Če hočeš biti popoln, potem pojdi, prodaj, kar imaš preveč, in daj tistim, ki nimajo ničesar, tako boš imel zaklad v nebesih. Nato pridi in hodi za menoj.« Ko pa je mladenič slišal te besede, je pobit odšel od Njega; imel je namreč velika posestva, da, več kot je potreboval.Nato je rekel Jezus svojim učencem: »Resnično, povem vam, bogataš bo težko prišel v nebeško kraljestvo. In še tole vam rečem: Lažje pride kamela skozi vrata Šivankino uho kot pa bogataš v Božje kraljestvo.«  

Še enkrat si postavimo vprašanje: Kateri »bog« nosi to Cerkev? Kajti Cerkev mora še podpirati, nositi in držati neka energija, sicer ne bi več obstajala. Energije božanskega zakona, ki so življenje, ki prinaša zakonite oblike, katere tako ustrezajo Božji volji, ne morejo biti, kajti: Božji Duh ne veje v cerkvah iz kamna; Njega tudi ni v institucijah s svojimi hierarhijami, sploh pa Ga ni v nauku Cerkva, ki se imenujejo »krščanske« in On tudi nima nič opraviti z njenimi grozodejstvi od začetka ustanovitve do danes. Bog, resnični, edini večni Vse-edini, in Kristus, čigar ime in nauk Cerkve zasmehujejo in se norčujejo iz njiju, torej prav gotovo ne nosita te Cerkve. 

Kdo nosi Cerkev v zunanjem? Po eni strani država, ki ji letno plačuje veliko eurov subvencij in daje še veliko najrazličnejših ugodnosti. Če natančneje pogleda to konstelacijo, se budni mislec vpraša: Kdo je v tej simbiozi cerkve in vlade konj in kdo jezdec? Kdo je tukaj komu podrejen? Je Cerkev podrejena vladi? Ali je vlada s podrejena instituciji Cerkve? Odgovor je zelo jasen. 

Cerkvene ovce so kot člani Cerkve vezani nanjo. Cerkev nosijo tako finančno kot idejno in potrjujejo – to dokazujejo s svojo pripadnostjo – vse tisto, kar so Cerkev in njeni funkcionarji počeli v preteklosti in počnejo danes. Zato so – kakor vsi, ki skupaj sedijo v tem »čolnu« – v karmični povezanosti (usodni povezanosti), vsi udeleženi pri vseh vzrokih, na mnogostranski »setvi« Cerkve in posledično tudi pri učinkih, ki jih bo ta požela.  

Komur to da misliti, se mogoče spomni besed iz Janezovega razodetja, imenovanega apokalipsa: »Pojdi  iz nje, ljudstvo moje, da ne boš soudeleženo pri njenih grehih in te ne prizadenejo njene šibe.« 

Ponavljam: Božja moč ne drži Cerkve. Da bi jasno povedala: Bog pušča vsakemu človeku svobodo, da misli in govori, kakor želi. Tudi če se neka organizacija imenuje »katoliška« in »luteranska« – je veliki večni Duh ne bo grajal. Toda Cerkve se imenujejo »krščanske« in s tem zlorabljajo ime Kristusa Boga za svoje nekrščanske mahinacije, čeprav Jezus, Kristus, resnično nima nič skupnega s temi institucijami.  

Emilia Errath, simpatizerka društva 

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 5. Avgust 2007 ob 20:45 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !