Za cerkvenimi zidovi se ne dogajajo samo pedofilski škandali, pač pa so žrtve pohotnih duhovnikov tudi ženske. Pojdimo malo nazaj, v leto 2001, in si ponazorimo udarne naslove v takratnih časopisih: Vatikan priznava: Duhovniki silijo nune k spolnosti. Škofje v Afriki silijo ženske k spolnosti.“ Vatikan je takrat to omalovaževal; češ da je to izjema. Toda malo kasneje se je o podobnih dogodkih izvedelo iz 24 dežel, med njimi iz Brazilije, Kolumbije, Indije, s Filipinov, iz Italije in z Irske. Prednica, ki je iskala pomoč pri škofu, je bila disciplinsko kaznovana.

Vidimo, da ženski tudi leta 2001, torej v današnjem času, cerkvena duhovniška kasta še vedno ne priznava človeškega dostojanstva. V zvezi s tem se je leta 1988 na zgovoren način izrazil pred dvemi leti umrli papež Janez Pavel II.: Ženska naj tiho posluša in se popolnoma podredi. Nobeni ženski ne dovolim učiti in se povzdigniti nad moškega.« Sedanji papež pa je v intervjuju dne 3.3.2005 na prvem nemškem TV programu, ARD, torej malo pred začetkom svojega ustoličenja. Rekel je, da je inkvizicija pomenila napredek, saj je uvedla pred obsodbo zasliševanje, torej dala možnost obtoženemu, da pojasni in se zagovarja (vir Brošura Ženske so žrtve cerkve). Če človek o inkvizicijskih procesih ne ve kaj dosti, bi lahko tej izjavi celo verjel. Če pa pozna sežiganje  t.i. čarovnic in so mu poznani le drobci o grozljivih mučenjih, ki so jih izvajali med t.i. zasliševanji, pa je šokiran nad tolikšnim cinizmom in sprenevedanjem.

Naj omenim še nekaj izjav cerkvenih učiteljev – večina njih je tudi razglašenih za svetnike. Tomaž Akvinski je na primer rekel: Ženska je spodrsljaj narave.“ Cerkveni oče Avguštin, pomemben cerkveni učitelj, ki je bil prav tako razglašen za svetnika, je rekel: Ženska je manjvredno bitje, ki je Bog ni ustvaril po svoji podobi. Naravnemu redu ustreza, da ženske služijo moškim.“ Še beseda Tomaža Akvinskega: Bistvena vrednost ženske je v njeni sposobnosti rojevanja in v gospodinjski koristi.“ Po vsem tem ne preseneča, da duhovniki tako postopajo do žensk.  Študija, ki so jo izvedli v Ameriki, kaže, da pri teh seksualnih napadih ne gre za posamezne primere. Po tej študiji je bilo 40% ameriških nun – okrog 34.000 žensk! – najmanj enkrat žrtev seksualnega napada s strani duhovnikov ali drugih nun. Torej ne moremo govoriti o posameznih primerih.

 

Pa poglejmo še cerkveno prakso v preteklosti. Malokomu je znano, da so kleriki in menihi iz ženskih samostanov skozi stoletja, vsaj delno, naredili bordele. V knjigi Karla Heinza Deschnerja Das Kreuz mit der Kirche je naslednja opomba: Sinoda v Aachnu, to je bilo v času Karla Velikega, je pojasnila: nunski samostani so bolj javne hiše … kot samostani”. (str. 137) „Kot odprti bordeli so bili nadalje splošno znani nunski samostani v Interlaknu, Frauenbrunnu, Trubu, Gottstadtu pri Bernu, Ulmu in Mülhausnu.“ (str.139) V 16. stoletju so v 88 avstrijskih samostanih opravili vizitacijo. „Našteli so 387 menihov in 86 nun. Teh 387 menihov je imelo v svojih božjih hišah 237 priležnic in 49 zakonskih žena. Teh 86 nun je skupaj imelo 50 lastnih otrok.”

Obstaja veliko poročil o tem, kaj se je dogajalo npr. na koncilih. Na stotine priležnic in prostitutk je vsakokrat šlo s škofi in so bile navzoče na cerkvenih zborih. Citiramo iz knjige Karla Heinza Deschnerja Das Kreuz mit der Kirche (Križ s cerkvijo, op. prev.): Pri slovesnih državnih srečanjih in velikih cerkvenih zborih prav tako niso manjkale potujoče gospodične. V Reichstag v Frankfurtu je leta 1394 hitelo 800 prostitutk, na koncil v Baslu in Konstanci domnevno 1500. Pa tudi potujoči uradniki so lahko stroške obiskov v bordelih dobili povrnjene kot potne stroške.“

Ni slučajno, da so bila papeška mesta neprestano preplavljena s prostitutkami. Petrarka poroča o tem iz Avignona. Potem pa je Rim dolgo časa blestel zaradi množice njegovih puellae publicae.

Precej zanesljiva kronika iz leta 1490 poroča, da je bilo tam 6800 honorarnih deklet – pri manj kot 100.000 prebivalcih. Vsaka sedma Rimljanka je bila prostitutka. Mogoče je celo moderna kurtizana nastala (…) na papeškem dvoru v Avignonu. Tam je bila množica lepih žensk in ženska je bila lahko v okolju cerkvenega kneza vedno samo metresa, kar se je potem nadaljevalo tudi v Rimu.“ (str. 370)

 

Metrese pa so tu in tam tudi zanosile. Preprečevanje zanositve takrat še ni tako dobro delovalo. Torej so se vedno znova rojevali otroci. Kaj so naredili z njimi?

Pri Deschnerju beremo, da so v Brigitinem samostanu v Stralsundu in v samostanu Mariakron našli skrite in zakopane otroške glavice, tudi cela trupelca“. (str. 139) V izpraznjenem rimskem samostanskem ribniku je prišlo na dan celo na tisoče otroških skeletov. Otroci nun, menihov ali duhovnikov, ki so ušli tej usodi, so večinoma postali cerkveni sužnji.

Kako svetohlinski je vendar ob tem poziv kölnskega kardinala Meisnerja, ki rohni proti splavom: Najprej je bil Herod, ki je dal pobiti otroke v Betlehemu, nato med drugim Hitler in Stalin, ki sta dala uničiti milijone ljudi, in v današnjem času pobijajo na milijone nerojenih otrok.“ To lahko preberemo v Spieglu, dne 7. januarja 2005. Niti besede o njegovi instituciji, niti besede o tem, kaj so njeni zastopniki počeli z nerojenim in rojenim življenjem – skozi vsa stoletja in tisočletja.

Mogoče pa je Meisner v teh izjavah samodejno mislil tudi na svojo institucijo? Lahko izhajamo iz tega, kajti svetohlinstvo katoliške cerkve ne pozna meja. Leta 2005 je Vatikan obsodil prostitucijo kot moderno suženjstvo. Mi pa smo ravnokar slišali, kdo je bolj ali manj glavni odgovorni za to, da se je lahko prostitucija v toliki meri razširila v krščanskih deželah“. V svetohlinstvu je Vatikan torej komajda prekosljiv.

   

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 25. Junij 2007 ob 22:30 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

4 komentarjev na “Seksualni napadi duhovnikov na nune – nezaželene otroke so ubijali!”

#1

a se bomo sploh rešili te črne mafije nekoč

#2

Zdej pa probajte to povedatat tem starokopitnim kretenom.

#3

vse to je res,po moje je vatikan leglo zla ne pa neko središče ki se ima za naslednike kristusovega navka.Celi svet so že skoraj ukužili in kamorkoli grejo tako imenovani misionarji da bi pokristjanjevali ljudi naredijo kaos in zmedo celo vojne.Kristus nas uči da ljubimo,ne pa da komurkoli na silo vsiljujemo nekaj.Kje je tu ljubezen to je prisila.Pravi kristjan nosi v sebi ljubezen torej kristusa,saj on je ljubezen in le ta nas bo osvobodila

#4

črne sile vladajo nad tem svetom..ve se kaj je Vatikan in gdo so usi ki podperajo izmišljeno produkcijo kod je vera…smrt za njih je preblaga kazen…treba jih je žigosat use…genocid nad ljudstvom počnejo že več kod 2000 let..dovolj je…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !