V Sloveniji so spet začele goreti cerkveno-inkvizicijske grmade!

Datum objave: 23.02.2007 ob 17:54
Kategorija: miks

 

Gospod Dular, odvetnik Karla Jošta, osumljenega dolgoletnih seksualnih kriminalnih dejanj nad najmanj 16 otroki, mlajšimi od dvanajst let, je v svojem nenavadnem pismu za javnost dejal, da je kazenski postopek zoper duhovnika bil obremenjen s težko senco senzacionalizma in zlonamerno izkrivljenega poročanja, brez najmanjšega občutka za spoštovanje človečnosti, temeljnih načel kazenskega postopka in osnovnega človeškega dostojanstva. Zagovornik osumljenega seksualnega kriminalca zahteva njegovo rehabilitacijo po njegovi zelo nenadni smrti. Pravi, da je župnik ta svet zapustil zagrenjen, “ker ni mogel razumeti človeške nizkotnosti in maščevalnosti”. Dular se sprašuje, kdo se bo opravičil Joštu, cerkvi in katolikom? Dular je po dobro poznani tradiciji Katoliške cerkve na ta način postavil žrtve, deklice med 8 – 12 letom, katerih zlorabe je župnik osumljen, na javno grmado in jo zažgal s svojim cinizmom do otrok – žrtev. Cerkev po zgodovinski navadi molči in stoji s križem pri goreči grmadi. Kako dolgo še?

Janja Škrjanc predsednica Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve in tudi sama žrtev cerkve, je za naš časopis zapisala: Gospod Dular, ne vem ali ste oče ali ne. Ali vas lahko vprašam, ali vi razumete, kaj pomeni človekovo dostojanstvo? Zdi se mi, da ne, kajti sicer bi morali vsaj malo sočustvovati z deklicami, ki jih je nek župnik v spovednici, za oltarjem ali pa pri verouku brutalno spolno zlorabi. Vedeti bi morali, da je zlorabljenim otrokom odvzeto dostojanstvo, za mnoge od njih do konca njihovega življenja. Kajti travma, ki jo doživijo ob zlorabi, je tako velika, da jim tega dostojanstva ne more nihče več povrniti. Njihova mladost in življenje potekata drugače, nenormalno. Gospod Dular, vaš, zagotovo dobro plačani zagovor je poln zaščite do pokojnega župnika in njegove delodajalke katoliške cerkve, ki mu je kljub vedenju za njegova kriminalna dejanja (veliko dejstev to nakazuje), to omogočala na račun otrok, zlorabljenih žrtev. In vi, kljub poznavanja dejstev tega procesa, pravite, da je bil kazenski postopek obremenjen s težko senco senzacionalizma in zlonamere. Rada bi vedela, kolikšno je vaše plačilo za to? Glede zlorabljenih otrok bi povedala, da so vse te žrtve opravile herojsko delo in so s tem naredile prvi korak, da se takšna kriminalna dejanja, kot je pedofilija v RKC, čimprej prenehajo. Zato apeliram na ljudstvo, politike, državne institucije, da naj poskrbijo za vse otroke, ki so žrtve spolnih zlorab. Naj vzamejo zelo resno, kar jim povedo, in upam, da bomo s skupnimi močmi odpravili takšne nevarnosti seksualnega zlorabljanja, kot so v katoliški cerkvi.

Kot predsednica društva si bom prizadevala, da bi čim več žrtev spolnih zlorab s strani RKC spregovorilo in da bodo povzročitelji kaznivih dejanj finančno, moralno in kazensko odgovarjali pred zakonom. Od cerkve pa zahtevam, da upošteva obstoječe cerkvene in državne zakone, kar pomeni, da plača reintegracijo zlorabljenih otrok in odškodnino za prestane bolečine in strah, in da povrne primerno odškodnino vsem odraslim žrtvam spolnega nasilja.

Vir: Časopis Razmisli, februar 2007

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 23. Februar 2007 ob 17:54 in zapisano pod miks. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “V Sloveniji so spet začele goreti cerkveno-inkvizicijske grmade!”

#1

Rada bi samo pripomnila, da je na našem Sodišču v vsaki tretji vlogi navedena obtožba spolne zlorabe mladoletnega otroka v zahtevku skrbništva po razvezi zakonske zveze.Bivša zakonca se dobesedno izživljata nad nedolžnim otrokom. Upam, da se boste zavzeli za vse zlorabljene otroke na slovenskem? Po podatkih v spisu je že skoraj vsak tretji oče posiljevalec svojega mladoletnega otroka,nekaj je ovadb tudi proti materam a podatki so šokantni.Vprašajte Sodnike. Živimo v bolni družbi, ko se ne ve kdo je hujši,mati,oče,stric,dedek,duhovnik,trener…..otroci pa so žrtve idiotov vsak dan.

#2
neimenovan

Nada če še nisi (pa najbrž si) spregledala, je to blog skupine ljudi ki so nestrpni samo do slovenske katoliške cerkve. Za vse ostalo jim je malo mar. Odkrito in brezsramno napadajo katoliško vero in žalijo njene pripadnike. Pa vemo, da še mnoga druga verstva delajo hude zločine proti človeštvu, pa njih ne preganjajo in žalijo kaj da so… Prav malo jim je mar za ostale ljudi. Mnogi v naši družbi, so pokvarjeni in delajo reči, katerih nebi smeli pa, se jim ne zgodi nič. Sam sem bil žrtev psihičnega maltretiranja v šoli in glasbeni šoli, s strani učiteljev, ko bi moral imeti ravno največ varnosti v takem okolju, da bi se dobro razvil. Skratka brez besed… Ime tega društva me žali, ker tisti ki smo res kdaj bili žrtve kakršnega koli nasilja vemo, kakšen občutek je to. IN ti pa so nekakšne namišljene žrtve… Pristopna izjava k temu društvu je res v posmeh vsem nam. :( In dvomim v dobronamernost tega društva. LP! Želim čim manj zlorabljenih otrok.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !